Volleyboll

ÖVK:s finaldröm krossad

3:40 min

Örkelljunga var piskat att vinna och tog den fjärde SM-semifinalen mot Falkenberg till ett dramatiskt avgörande. Men det blev förlust med 2–3 i set. 

Semifinalmötet mellan Örkelljunga VK och Falkenberg VBK i herrarnas SM-slutspel i volleyboll har bjudit på en hel del dramatik. 
Falkenberg vann visserligen den första semifinalen med klara 3–0 och i andra matcher vann ÖVK med samma siffror, men i den tredje semifinalen i Falkenberg i söndags blev det högdramatiskt när ÖVK var nära en bragdvändning. Falkenberg vann till slut med 3–2 och under tisdagskvällen dukade Örkelljunga idrottshall upp för sanningens ögonblick. 

ÖVK gick in i matchen med kniven mot strupen, med vetskapen om att en förlust skulle innebära en krossad finaldröm. 
Hemmalaget pallade pressen i första set, där de vann med komfortabla 25–21, men set nummer två blev oerhört jämnt. Lagen vandrade länge bredvid varandra i målprotokollet innan Falkenberg vann med 26–24 och därmed kvitterade till 1–1 i matchen. 

I tredje set steppade ÖVK upp i markant stil. Hemmalaget tog kommandot, vann med 25-18 och satte sig på nytt i förarsätet. 
Det blev ombytta roller i fjärde set, då Falkenberg var det betydligt starkare laget. Siffrorna i fjärde set talar sitt tydliga språk: 17-25. Därmed tog Falkenberg matchen till ett femte och avgörande set.

I femte set visade Falkenberg mest styrka, precis som i söndagens match. Gästerna vann femte set med 9-15 och är därmed klart för SM-final. 

Det som återstår av ÖVK:s säsong är ett dubbelmöte mot antingen Hylte/Halmstad eller Linköping. En kamp om ett SM-brons.