Volleyboll

Tung förlust för LVC i semifinalspelet

1:34 min

Ledning med 2-1 i matcher och hemmamatch. Det mesta talade för hemmalaget Linköping, men bortalaget Hylte/Halmstad ville annorlunda och kvitterade till 2-2 i matcher.

Matchen inleddes bra av hemmalaget som tvingade bortalaget till time out i ledning 5-1. Efter det tog bortalaget över och hemmalaget tog sin första time out när ställningen istället var 14-14.

– Klar förbättring från de tidigare matcherna, det är väl det vi spelar på mycket högre nivå än vad vi gjorde innan och vi har bra servmottagning och vi ”side-outar” hela matchen och vi håller en jämn nivå, jag tror vi bara har en svacka första sex bollarna när vi ligger under med 5-1, men resten av matchen känns som vi kontrollerar, säger än utmattad Viktor Lindberg i bortalaget Hylte/Halmstad.

Det var också så matchen var i sin helhet, hemmalaget var hade ett övertag de första sex bollarna och sen var det bortalaget som styrde matchen. Seten slutade till slut 23-25, 18-25 och till sist 25-27. 0-3 förlust i set för hemmalaget Linköping.

– Vi kommer inte upp till den nivån vi har haft under tidigare matcher, tycker vi spelar med mycket frustration på planen idag och då går det inte och vinna en sån här match, säger en besviken Martin Larsson i hemmalaget.

Det är i och med denna vinst för Hylte/Halmstad kvitterat till 2-2 i matcher i semifinalserien. Det måste ske förändringar för att Linköping ska ha en chans i avgörande bortamatchen.

– Anfallsspelet måste upp, vi måste göra fler egna poäng och energin och bort med frustrationen och så hoppas vi det går bättre då, säger Martin som också var bästa poängplockare med 13 poäng.

Avgörande matchen spelas redan på torsdag i Hylte och i en final för antingen Linköping eller Hylte/Halmstad väntar Falkenberg som slog ut Örkelljunga i den andra semifinalen.