Ännu inget besked om Harold Nilsson

1:00 min

Fagerstas politiska majoritet har misstroendeförklarat Harold Nilsson och i går skulle NVK:s direktion ta ställning.

Vänsterpartisten Stig Bergman är ordförande i NVK:s direktion och berättar vad de kom fram till.

– Egentligen ingenting, utan vi lyssnade på vad kommunalråden tyckte i den här frågan och vad det grundade sig på. Vi beslutade att vice ordförande Gustav el Rachidi och jag ska samtala med Harold också, säger Stig Bergman.

Efter P4 Västmanlands granskning av direktören för Norra Västmanlands Kommunalteknikförbund (NVK), Harold Nilsson, och hans generösa arvoden, har det politiska styret i Fagersta (Socialdemokraterna och Moderaterna) förklarat att de inte längre har något förtroende för Harold Nilsson.

Enligt Stig Bergman tycker kommunalråden Åsa Eriksson i Norberg och Marino Wallsten i Fagersta att det är bra att direktionen nu ska föra samtal med Harold Nilsson själv.

– De betonade också att det här är en fråga för direktionen. NVK är ju en egen juridisk person, så det är ju vi som ska fatta besluten och därför vill vi veta så mycket som möjligt i den här frågan innan vi tar något beslut, säger Stig Bergman.

Harold Nilsson själv var inte med på gårdagens möte, men Stig Bergman säger att förhoppningen är att de ska prata med honom så snart som möjligt.

– Både Gustav och jag är ju fritidspolitiker så vi har lite annat att göra också. Så det tar nog någon dag innan vi får ihop det, säger han.