Klackledaren om Luleå hockeys höjdpunkter

5:00 min

Igår fick Luleå hockey gå av isen för sista gången den här säsongen efter en förlust med inte mindre än 8-2 mot Frölunda. Men långt efter att slutsignalen gått trummade, hoppade och sjöng fansen.

Efter en jämn första period stod det 1-0 till Frölunda, men sedan rann siffrorna iväg rejält.

– Det var lite spänt och tryckt stämning, redan från början av matchen. Det var ingen måste känsla. Lite återhållet, säger Toyne Ringwald från Luleå fans.

Luleå kunde sätta en reduceringspuck i slutet av andra perioden, men då hade Frölunda redan hunnit göra fyra mål, och mer skulle det bli. Ytterligare tre mål från Frölunda inom loppet av några minuter i tredje perioden, och mardrömmen var ett faktum för Luleå hockey.

Slutresultatet blev 8-2 till Frölunda, sista bortamålet i öppen bur i mitten av tredje perioden.

Vad var det som gick snett?

– Det kan vara små marginaler. Vi får frilägen i första perioden som vi inte sätter. Vi har chanser att spräcka nollan där. De gör mål på allt de skjuter på känns det som, säger Toyne Ringwald.

Spiken i kistan kom när Luleå i ett tidigt skede tog ut målvakten för att försöka komma i kapp. Då gjorde istället Frölunda ytterligare ett mål i tom bur.

Efter matchens slut fortsatte fansen att stå kvar och hoppade och sjöng långt efter matchens slut. Toyne Ringwald förklarar det med att det är en hjärtefråga.

– Man sjunger inte bara i medgång, när det går bra. Det är en hjärtefråga. Man stöttar sitt lag i med- och motgång.

Höjdpunkten på säsongen var för Toyne Ringwald var den vändningen som kom efter en tung höstperiod. Kronan på verket var sedan den fjärde semifinalen i fredags.

Om publiken som lämnar matchen när det går dåligt har han inte mycket till övers för.

– Jag tycker det är rent ut sagt uruselt att lämna och visa förakt mot laget på det sätt man gör. Det är riktigt pissdåligt måste jag säga. Sådant gillar jag inte alls, säger Toyne Ringwald.