Kvinna häktad för inblandning i kidnappning – ytterligare två män gripna

1:20 min

Den kvinna, som misstänks för inblandning i kidnappningen av en 23-årig man i Gävle, har nu häktats. Hon nekar till brott. Under dagen anhölls dessutom ytterligare två män för människorov.

Häktningsförhandlingarna mot den 23-åriga kvinnan hölls i dag, onsdag, i Gävle tingsrätt. Och tingsrätten gick på kammaråklagare Elisabeth Hermanruds linje och häktade kvinnan på sannolika skäl misstänkt för medhjälp till människorov. 

Kvinnan nekar till brott. 

Under dagen anhölls alltså ytterligare två män misstänkta för människorov, skriver TT. Sedan tidigare sitter fyra män anhållna för samma brott. Sammantaget är nu alltså sju personer misstänkta för inblandning i samma brott.

Det var den 4 april som en 23-årig man, från Mellansverige, mot sin vilja blev indragen i en bil på parkeringen vid Gävleslott. Varför mannen har kidnappats är ännu oklart och han är fortfarande försvunnen. 

– Brottsutredningen kommer att fortsätta. Vi samlar in bevis och vi försöker kartlägga målsägande och vad han har gjort. Vi letar efter honom och vi behöver allmänhetens hjälp i det, säger Elisabeth Hermanrud. 

Förutom kvinnan är nu sex män anhållna misstänkta för människorov i ärendet. Åtminstone fem av de sju misstänkta är hemmahörande i Västernorrlands län. 

– De anhållna ska förhöras med sina försvarare så snart som möjligt. Sedan får jag fundera på om jag ska begära dem häktade. Det är vad jag kan säga om utredningsläget just nu, säger Elisabeth Hermanrud. 

Kan det vara fler inblandade? 

– Brottsutredningen fortsätter ju och det är det vi håller på att utreda nu.