Svensktoppen nästa - P4 Norrbotten 2016

Du är – Arvid Ingberg

Arvid Ingbergs bidrag till Svensktoppen nästa i P4 Norrbotten 2016.

Så röstar du på Arvid Ingberg: Skicka ett sms med texten P4norr [mellanslag] låt5 till nummer 722 50 (Obs! Röstningen startar 6/5 kl 13.)

Jag är 24 år och för närvarande bosatt i Luleå, där jag arbetar som trombonist i Norrbotten Big Band.

Jag växte upp i Örebro, och gick gymnasiet på Risbergska skolans musikestetiska program. Jag började spela trombon som åttaåring, och fick i Örebro möjlighet att spela med flera smågrupper och storband under åren jag bodde där.

Efter gymnasiet flyttade jag till Skåne där jag gick ett år på Skurups folkhögskolas jazzmusiklinje, för att därefter fortsätta mina studier på jazzmusikerprogrammet vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm.

Jag började samtidigt frilansa mer och mer, och fick möjlighet att
spela med flera bra artister, musiker och kompositörer. Dessutom startade jag upp flera egna projekt som jag skrev musik till, själv eller tillsammans med andra.

Till exempel Gibraltar, Arvid Ingberg Kvartett, Quite Frankly och Music For Trombone And Precision Bass. När jag gick andra året på musikhögskolan fick jag höra att Norrbotten Big Band sökte trombonist. Jag provspelade och fick jobbet.

Jag gick klart skolan på halvfart samtidigt som jag jobbade heltid i storbandet, och hade under två år dubbelt boende. När jag tog examen i våras flyttade jag till Luleå på heltid och verkar nu som musiker, arrangör och kompositör både här och på andra håll i landet. Jag försöker frilansa och ha egna projekt så mycket jag hinner, för att få inspiration och energi från så många håll som möjligt.

Genom åren har jag jobbat som musiker med bland andra Lisa Nilsson, Calle Real, Postiljonen, LÈON, Magnus Öström, Paulo Mendonca, Joakim Milder, George Riedel, Samuel Ljungbladh, Tim Hagans och Immanu El, och skrivit storbandsarrangemang till till exempel Ida Sand, Molly Pettersson Hammar och Magnus Öström.

Detta år har jag gjort en satsning på att börja släppa musik och spela live under mitt eget namn. I detta projekt vill jag samla all musik jag skriver, istället för att dela upp det jag gör mellan flera olika band.

Det är mitt skapande och mitt musicerande som står i centrum, vilket ger mig en stor frihet att anpassa omständigheterna utifrån vilken musik som blir till.

I december 2015 släppte jag den första låten i det här projektet. Den heter ”Ja’ är ja’”. I samband med Svensktoppen Nästa kommer nu den andra låten, som heter ”Du är”.

Röstningen startar den 6 maj 2016 och den lokala finalen sänds direkt från Kulturens hus i Luleå fredagen den 20 maj kl 17.10. 

Nedan hittar du de övriga bidragen och här kan du läsa mer om P4:s musiktävling