Svensktoppen nästa - P4 Norrbotten 2016

It’s time to go – Brita Kristina

Brita Kristinas bidrag till Svensktoppen nästa i P4 Norrbotten 2016.

Så röstar du på Brita Kristina: Skicka ett sms med texten P4norr [mellanslag] låt3 till nummer 722 50 (Obs! Röstningen startar 6/5 kl 13.)

Kicki Fagerlund är tjejen bakom artistnamnet Brita Kristina. Hon kommer ursprungligen från Umeå men är numera bosatt i Piteå.

Kicki är en rutinerad musiker och artist som sedan 15-årsåldern har spelat i olika band men är nu mestadels verksam som soloartist. Med Brita Kristina har hon tidigare släppt debutalbumet A New Game (2012) och singlarna Is it True (september 2015) och Neon Light (december 2015). 

Till skillnad från A New Game som byggdes på ett akustiskt fundament handlar det numera om 80-talsdoftande synthar och trummaskiner, med referenser till allt ifrån Depeche Mode och Pet Shop Boys till Kylie Minouge, Modern Talking och ABBA.

Singlarna Is it True och Neon Light som släpptes i höstas bjuder på dramatiska stråkar, tunga beats och texter om att inte må så där himla bra.

Låten It’s time to go som Brita Kristina nu skickar in till Svensktoppen Nästa är en fartfylld synthexplosion med en text om det meningslösa i att söka efter äkta kärlek genom att ragga upp någon på dansgolvet.

Låten är skriven, inspelad, producerad och mixad av artisten.

Röstningen startar den 6 maj 2016 och den lokala finalen sänds direkt från Kulturens hus i Luleå fredagen den 20 maj kl 17.10. 

Nedan hittar du de övriga bidragen och här kan du läsa mer om P4:s musiktävling