Lycksele

Ministern lovordar skattekontorets personal

0:59 min

Att Skatteverket blir kvar är början på en ny politik där staten slutar centralisera allt till storstäder menar civilministern Ardalan Shekarabi.

Beslutet att Skatteverket blir kvar i Lycksele är början på en ny politik där staten slutar centralisera allt till storstäder. Det sa civilministern Ardalan Shekarabi nu på morgonen när han besökte Skattekontoret i Lycksele.

Det här är det roligaste besök jag varit på sedan jag blev minister, sa Ardalan Shekarabi till personalen på Skattekontoret. Det kan ta åratal innan man får se resultat av sina politiska beslut men det här händer redan nu.

Det är på grund av er kompetens Skattekontoret blir kvar i Lycksele, sa civilministern som också menar att det är så här demokrati ska fungera.

Marita Stigedal på kontoret redogjorde för hur kampen för kontoret gjordes. Redan direkt förstod vi att det inte skulle gå att arbeta för vår sak internt utan att vi måste jobba utåt.

– Personer som kommunalrådet Lilly Bäcklund, Malin Ackerman och den mediala uppmärksamheten har betytt enormt mycket för att vi klarade det, menar Marita Stigedal.