Svensktoppen nästa - P4 Norrbotten 2016

2 Wrongs Don’t Make 1 Right – SaVe

SaVes bidrag till Svensktoppen nästa i P4 Norrbotten 2016

Så röstar du på SaVe: Skicka ett sms med texten P4norr [mellanslag] låt6 till nummer 722 50 (Obs! Röstningen startar 6/5 kl 13.)

Den första dokumenterade hinten om att Sofia Arvidsson (SaVe) alltid har haft siktet mot de stora scenerna är en heminspelad videofilm från hennes 6-årsdag; ståendes i en vit showklädnad med utsvängda ben och glittertryck - som hon än idag kallar för sina ”Britney Spears”-kläder – dansar hon en koreografi som ser ut att vara tagen direkt ur Karate Kid 3 och ler större än det lilla ansiktet är gjort för. 

Sofia föddes 1997 och spenderade åren på barnsben med att vara kamerakåt, löjligt glad och tjurig utan dess like; ett norrländskt yrväder som tog ungefär lika mycket energi som hon gav.

Idag ser vi en ung och passionerad sångerska som med båda fötterna på jorden och siktet mot stjärnorna levererar framföranden med äkthet och närvaro. Hennes hjärta hittar du på scen; precis där det är tänkt att vara.

Låten 2 Wrongs Don’t Make 1 Right uppkom genom ett samarbete mellan Johan & Therese Brorson, Mattias Edfast och Fredrik Johansson som samtliga är verksamma i Piteå. När låten var färdigskriven hjälpte Sofia till att sjunga in demosången.

Eftersom resultatet blev så bra kändes det klockrent att skicka in den till Svensktoppen Nästa 2016.

Röstningen startar den 6 maj 2016 och den lokala finalen sänds direkt från Kulturens hus i Luleå fredagen den 20 maj kl 17.10. 

Nedan hittar du de övriga bidragen och här kan du läsa mer om P4:s musiktävling