Svensktoppen nästa - P4 Norrbotten 2016

Konsten att se framåt - Marcus Rosenberg

Marcus Rosenbergs bidrag till Svensktoppen nästa i P4 Norrbotten 2016.

Så röstar du på Marcus Rosenberg: Skicka ett sms med texten P4norr [mellanslag] låt2 till nummer 722 50 (Obs! Röstningen startar 6/5 kl 13.)

Jag har nog alltid haft en fot i musikvärlden. Mina föräldrar var i ett band tillsammans och spelade alltid musik i min närhet.

När jag var runt tolv år gammal fick min mamma mig att spela in covers på våran gamla dator hemma, det var då jag fick blodad tand för att sjunga. Fortsatte att sjunga och kom in på musikgymnasiet i Boden.

På gymnasiet fick jag ta sånglektioner och spela i ensemble vilket var sjukt utvecklande, startade även ett band vid namn Tältet som spelat flitigt i drygt tre år. Började skriva låtar och spelade dom med bandet, bestämde mig att låtskrivande var något jag ville hålla på med.

Kom in på Framnäs folkhögskola i år som musikproducent med Michaela Stridbeck som lärare. Det är en fantastisk skola och kursen har gett mig riktigt mycket.

Den här låten var en slutproduktionsuppgift vi fick, jag valde att skriva en svensk låt som uttrycker mina känslor nu när jag slutat gymnasiet och måste gå vidare i livet. Liksom en hyllning till ens ungdom.

Jag vet inte exakt vad jag kommer göra i framtiden, men jag vet att musiken kommer finnas där hur som helst.

Röstningen startar den 6 maj 2016 och den lokala finalen sänds direkt från Kulturens hus i Luleå fredagen den 20 maj kl 17.10. 

Nedan hittar du de övriga bidragen och här kan du läsa mer om P4:s musiktävling