Maggie Strömberg till Ekot

Ekot fortsätter sin satsning på att utveckla Sveriges Radios politiska journalistik. Nu rekryteras Maggie Strömberg, politisk reporter och redaktör på tidskriften Fokus.

Maggie Strömberg har de senaste åren klivit fram som en av Sveriges mest namnkunniga politiska reportrar, känd för sina berättande reportage med interiörer från politikens innersta rum. I våras utkom hon med den uppmärksammade reportageboken “Vi blev som dom andra – Miljöpartiets väg till makten”. Nu blir hon politisk reporter på Ekot, Sveriges Radio där hon ska stärka satsningen på ett förnyat politiskt berättande. Maggie Strömberg kommer att jobba med reportage, nyhetsinslag och digitala format för Ekots välkända program som P1-morgon, Studio Ett, God morgon Världen! och Ekots lördagsintervju.

- Maggie Strömberg är en av Sveriges mest spännande politiska berättare. Det känns enormt kul att få välkomna henne till en redan idag stark politikredaktion. Ekot har på senaste tiden gjort flera satsningar på den politiska journalistiken, till exempel nya Lördagsintervjun och succépodden Det politiska spelet. Jag är säker på att Maggie kommer bidra till en fortsatt hög innovationstakt, säger Ekochefen Olle Zachrison.

Maggie Strömberg har arbetat på nyhetsmagasinet Fokus sedan 2012, mestadels som reporter men också som politikredaktör och nyhetschef. Tidigare i karriären har hon varit reporter på Sydsvenskan och Svenska Dagbladet samt vikarierat på P3-programmet Christer.

– Det ska bli väldigt roligt att kunna kombinera det berättande som jag har med mig från Fokus med Ekots nyhetstempo. Jag ser fram emot att jobba tillsammans med en så tung och erfaren redaktion, säger Maggie Strömberg.

Maggie Strömberg börjar på Ekot den 16 maj.