Fotboll

Chocken: Cajtoft missar resten av säsongen

5:10 min

Knappt tre matcher. Längre blev inte den allsvenska säsongen för Jönköpings Södras U21-landslagsmålvakt Anton Cajtoft.

Knäskadan mot Örebro SK nyligen visade sig vara riktigt svår och han är borta för resten av säsongen. Enligt klubbens läkare Lars-Göran Hassel rör det sig om en främre korsbandsskada, inre sidoledbandsskada och en inre meniskskada.

"Vi har i dag fått bekräftat vad vi befarade, att Anton har drabbats av en allvarlig knäskada. Operation kommer att krävas, med en lång rehabilitering som följd. Antons säsong är tyvärr över", säger Hassel till Jönköping Södras hemsida.

Cajtoft, 22, skadade sig i början av andra halvlek i måndagens 1-2-förlust borta mot Örebro. Han tappade fotfästet och högra benet vek sig.

– Det är den allvarligaste skadan man kan ha i knäet eftersom korsbandsskador innebär väldigt lång rehabilitering. Det tar tio till tolv månader innan man kommer tillbaka till idrotten igen, säger Hassel till P4 Jönköping.

"Föreningen kommer att göra allt för att stötta Anton under rehabiliteringen. Vår tro och förhoppning är att Anton kommer tillbaka i samma goda slag som han har visat upp under säsongsinledningen," skriver Jönköpings Södra på sin hemsida.

Anton var med i U 21-landslaget som tog EM-guld förra sommaren och han var högaktuell för landslagstruppen till OS i Rio senare i år.