Jörgen Jönsson om flytten till Växjö

1:51 min

Jörgen Jönsson kommer att återfinnas i tränarstaben för Växjö Lakers nästa säsong.

– Det här känns verkligen riktigt roligt. Det är ett steg på högsta nivå igen. Jag har varit där förr och trivdes som tränare. När jag fick den här chansen så kändes det rätt ok faktiskt, säger Jörgen Jönsson till P4 Värmland.

Kontraktet han skrivit sträcker sig över två år och han kommer att inneha rollen som assisterande coach i Växjö.

Var det tuffa förhandlingar?

– Närå, vi kom bra överens, säger han och skrattar.

Vad kommer du att kunna bidra med?

– Jag har erfarenhet från att prestera och att leverera dagligen. Det är väl det mitt bagage är fullt av, säger Jörgen Jönsson.

Men i Växjölägret är man inte intresserade av att kommentera.

– Jag vill inte kommentera någonting. Vi ska spela en oerhört viktig match ikväll, säger klubbens VD Stefan Hörberg till P4 Värmland.

Det var Forshaga IF som presenterade nyheten idag genom att på sin Facebook-sida lägga ut en bild på ett tårtkalas med Jönsson. Där önskade de Jörgen Jönsson lycka till i Växjö.

– Tajmningen kunde varit bättre. Forshaga släppte detta utan att jag visste om det. men jag tror inte att det stör Växjö så mycket.

Jönsson har haft en lång spelarkarriär i Rögle, Färjestad, NHL och Tre Kronor. Sen blev Jönsson sportchef i FBK. Han har också arbetat som ungdomstränare i samma klubb. Den senaste säsongen har han varit tränare i Forshaga i division 1.