Ishockey

Jörgen Jönsson blir assisterande tränare i Växjö Lakers

2:49 min

På onsdagen bekräftade Jörgen Jönsson för P4 Värmland att han kommer att vara assisterande tränare för Växjö Lakers nästa säsong.

Jörgen Jönsson har efter sin aktiva karriär varit sportchef och tränare i Färjestad och senast huvudtränare i divisions 1-laget Forshaga IF.

Men nu bekräftar han alltså att han kommer att vara assisterande tränare i Växjö Lakers nästa säsong. Kontraktet löper över två år, enligt Expressen.

– Det här känns verkligen riktigt roligt. Min roll kommer att vara assisterande tränare, även om vi inte har diskuterat formerna exakt än, eftersom de (Växjö Lakers red.anm) har haft fullt upp med slutspel och matcher, säger Jörgen Jönsson till P4 Värmland.

Vad kommer du kunna bidra med i Växjö Lakers?

– Erfarenhet av att prestera och leverera dagligen. Det är det mitt bagage är fullt av och jag ska försöka förmedla så mycket jag kan.

I Växjö Lakers är man inte intresserade av att kommentera. Vare sig vilken roll Jörgen Jönsson ska få eller hur långt kontraktet är.

– Jag vill inte kommentera någonting. Vi ska spela en oerhört viktig match i kväll, säger klubbens VD Stefan Hörberg till P4 Värmland.