OS-satsningen i fara efter allvarlig olycka

Fälttävlansryttaren Louise Svensson Jähde föll och fick hästen över sig under en träning. Nu är OS-satsningen i fara.

– Jag har inte gett upp hoppet om Rio, men inte ens läkarna vet hur lång tid det här kommer att ta, säger Svensson Jähde till dn.se.

Louise Svensson Jähde är en av ryttarna som kämpar om en plats i det svenska OS-laget i fälttävlan. Men för två veckor sedan var olyckan framme under en träning i Tyskland, Svensson Jähde ramlade av när hon och hästen skulle ta sig över ett hinder.

– Jag hann tänka tanken att det här trots allt slutade bra, men sedan landade hästen på mig. Då insåg jag att det tyvärr inte skulle bli så, säger hon till dn.se.

Louise Svensson Jähde bröt bäckenet och fick en fraktur på höftleden. Nu har hon opererats, men hur lång tid det tar innan hon kan vara uppe på hästryggen igen är det ingen som vet.

Tävlingssäsongen drar igång om ett par veckor och då gäller det att imponera på förbundskaptenen Staffan Lidbeck som ska ta ut det svenska OS-laget senare under sommaren.

– Jag är bara 25 år så även om den här säsongen inte blir som jag hoppas på kommer det nya säsonger, säger Louise Svensson Jähde.