Brutalt rån på Max i Falkenberg

Hon rånades av chefen och blev slagen med kofot

2:48 min

För P4 Halland berättar kvinnan som blev slagen med en kofot av sin arbetsledare om tiden efter det brutala rånet på Max i Falkenberg.

– Jag kan ju i alla fall äta själv nu, och jag kan köra bil, det är rätt viktigt. Men jag kan inte diska utan att få ont eller lyfta tvååringen ordentligt, förklarar hon.

I dag avslutades rättegången mot de fem personer som är misstänkta för grovt rån på Max i Falkenberg.

Det som är anmärkningsvärt är att två av dem har arbetat på hamburgerrestaurangen – och till och med varit arbetsledare.

Det gör det hela smutsigare. Man gör inte så. Nu gör man inte det överhuvudtaget, men definitivt inte mot någon som man vet vem det är

Mannen har erkänt att han slagit henne med kofoten, men säger att slagen inte har riktats mot huvudet.

I förhören berättar hon att han stannade upp, bara för att vända den spetsiga sidan av kofoten mot henne. Hon fick sys med 40 stygn i huvudet.

Under rättegången berättar kvinnan att hon trodde hon skulle dö.

Den andra arbetsledararen är en kvinna som själv jobbade under rånkvällen. Hon misstänks ha sett till att kassan innehöll mer pengar och att nödutgången var öppen.

Och hon som bara har suttit därinne och väntat. Hon hade ju kunnat stoppa alltihop. Hon var ju ändå min chef då.

Den kvinnliga arbetsledaren är den enda av de fem åtalade som helt och hållet nekar till brott

Åklagaren har åtalat den manlige arbetsledaren för försök till mord och yrkat på ett fängelsestraff på åtta år. Mannens advokat menar att det bara rör sig om rån av normalgraden och att det räcker med ett års fängelse.

– Det har framför allt varit jobbigt när han och hans advokat har pratat och förringat alltihop – och tyckt att det är ett normalt rån med småskador. Jag kanske inte riktigt håller med.

Tiden efter rånet har varit tuff, säger kvinnan till P4 Halland. Hon har börjat arbetsträna lite, men får ont, berättar hon. 

Vi har larm, lampor runt huset. Jag går inte jättegärna ut längre. Helst undviker jag människor helt och hållet.

Nu är det upp till tingsrätten att besluta om de fem gjort sig skyldiga till grovt rån, och om den manliga arbetsledaren som höll i kofoten har utsatt sin kollega för så pass grovt våld att det rör sig om försök till mord.

Domen väntas den 27 april.