Kristoffer Appelquist är inte död

3:46 min

Komikern Kristoffer Appelquist kommer till Karlskrona och skämtar om döden. Men han är inte död - utan istället högst levande och brinner för flyktingfrågor och integration. 

Föreställningen "Kristoffer Appelquist är död" handlar om komikerns egna tankar om livet och döden. 

– Förra året hade jag lite av en kris. En nära vän fick en svår sjukdom, mina barn flyttade ut och jag kände att jag inte behövdes. Det var som att jag bara behövde krypa in under en gran och bli kompost, berättar han. 

Är det inte känsligt att hålla på och skämta om döden?

– All bra humor börjar med nåt som är allvarligt. Man gör en känslomässig investering om man vågar skämta om sånt. 

Karriärdrömmar
Kristoffer Appelquist är vid det här laget en av Sveriges mest etablerad komiker. Men för P4 Blekinge avslöjar han att han har flera karriärdrömmar på lut. 

– Jag vill gärna skriva en bok. Det gäller bara att sätta igång. Och så älskar jag att sjunga, det gör mig glad. Jag kanske startar ett coverband hemma i Sunne, säger han. 

Hyr ut sitt hus
Dessutom brinner han för integrationsfrågor och tycker att alla borde tänka mer på hur de kan få folk som kommer till Sverige att känna sig välkomna. 

– Jag har bland annat hyrt ut en del av mitt hus till en flyktingkille och vi har blivit jättebra vänner. Hans kompisar kommer och hänger och vi har jättetrevligt, säger han.