Kvinna från Sundsvall häktad för inblandning i kidnappning

1:02 min

En 23-årig kvinna från Sundsvall häktades idag misstänkt för inblandning i kidnappningen av en 23-årig man i Gävle. Kvinnan nekar till brott. 

Häktningsförhandlingarna mot den 23-åriga kvinnan hölls i dag, onsdag, i Gävle tingsrätt. Tingsrätten gick på kammaråklagare Elisabeth Hermanruds linje och häktade kvinnan på sannolika skäl misstänkt för medhjälp till människorov. Kvinnan nekar till brott. 

Det var den 4 april som en 23-årig man, från Mellansverige, mot sin vilja blev indragen i en bil på parkeringen vid Gävleslott. Varför mannen har kidnappats är ännu oklart och han är fortfarande försvunnen. 

– Brottsutredningen kommer att fortsätta. Vi samlar in bevis och vi försöker kartlägga målsägande och vad har har gjort. Vi letar efter honom och vi behöver allmänhetens hjälp i det, säger Elisabeth Hermanrud. 

Förutom kvinnan, är fyra män anhållna misstänkta för människorov i ärendet. Samtliga misstänkta är hemmahörande i Västernorrlands län. 

– Det är fyra anhållna och de ska förhöras med sina försvarare så snart som möjligt. Sedan får jag fundera på om jag ska begära dem häktade. Det är vad jag kan säga om utredningsläget just nu, säger Elisabeth Hermanrud. 

Kan det vara fler inblandade? 

– Brottsutredningen fortsätter ju och det är det vi håller på att utreda nu.