Budget

Sänkt moms ska få hjulen att snurra

1:37 min

Nu har regeringen presenterat sin vårbudget, en budget som bland annat gör det billigare att laga cykeln.

Idag presenterades den - vårbudgeten. Den som hade hoppats att plånboken skulle svälla rejält kanske blir besviken. Men är du teknisk imbecill eller dålig på att laga punkteringen på cykeln, ja då blir det lite billigare för dig.

Rutavdraget utökas till att omfatta fler tjänster. Framöver kommer du kunna göra avdrag för trädgårdsarbete, underhåll av vitvaror eller om du behöver betala någon för hjälp med datorn.

Det kan också bli billigare att reparera cykeln framöver - där sänks momsen från 25 till tolv procent. Det gäller också för reparation av skor och kläder.

– Det är väl positivt, dels om folk reparerar sina cyklar mer istället för att köpa nytt dels för att det kommer kunden till del när vi kan sänka priset lite grann, säger cykelreparatören Magnus Arnberg i Jönköping.

Han har egentligen aldrig uppfattat momsen som ett stort problem utan säger att det är få som sagt att det är för dyrt att reparera. När nyordningen träder i kraft, till våren 2017, hoppas Magnus att det kan locka några nya kunder.

– Det kan man hoppas. 

Läs mer om budgetförslagen här!