Flygsfors/Gadderås spelar med regnbågsbindel för allas lika värde

2:59 min

Fotbollslaget Flygsfors/Gadderås i division 5 kommer att ha en regnbågsfärgad kaptensbindel den här säsongen, för att manifestera alla människors lika värde.

Den kommande säsongen ska Flygsfors/Gadderås IF:s lagkapten, Joel Edvinsson, spela med en regnbågsfärgad kaptensbindel. Det är ett ställningstagande för att visa att föreningen är öppen för alla och står upp för alla människors lika värde.

– Vi hoppas att fler klubbar i regionen tar ställning och följer vårt exempel, säger ordföranden Arben Sula i en kommentar.

Även Tjust IF FF har spelat med regnbågsfärgad bindel sedan den första träningsmatchen i år och tänker fortsätta med det. Hur många föreningar som spelar med liknande bindel är oklart:

– Vi har inte koll på alla 295 föreningar eller vad vi har i Småland, det kan vara någon som har haft det innan. Men ingen här känner igen det så de kan mycket väl vara först, säger Mats Larlind, som jobbar med seniorfotboll på Smålands fotbollförbund.

Får man ha en regnbågsfärgad bindel enligt reglerna?

– Det står inget om hur den får vara utformad, så länge det inte är reklam, väcker anstöt, är ett politiskt budskap eller så. Men så är det väl inte i det här fallet, att ha färger på en bindel är det inget som säger att man inte får ha.

Flygsfors/Gadderås spelar sin första match i division 5 södra på lördag när man tar emot Ingelstads IK.