Hit kan Karl Johans skola flytta

1:25 min

En ny skola ska byggas på Södra Ladugårdsängen i Örebro, och nu kan P4 Örebro avslöja att friskolan Karl Johans skola är den hetaste kandidaten.

– Karl Johans skola är en av intressenterna som tidigt visade intresse på de här tomterna eftersom de, vad jag förstår, är lite trångbodda där de är idag och skulle behöva utöka sin verksamhet.

Det säger Patrick Hjalmarsson som är delägare i entreprenörföretaget BJC Group.

– Skolan är en av kandidaterna som vi kommit ganska långt med, förklarar han.

Det ska byggas en skola på Södra Ladugårdsängen, norr om Coop, men nu återstår det att se vilken det blir. Intresset för att etablera sig har varit stort och entreprenören BJC Group har arbetat parallellt med tre, fyra olika kandidater.

P4 Örebro kan nu avslöja att Karl Johans skola är det alternativ som kommit längst.

– Vi har påbörjat lite skisser på olika förslag, och Karl Johans skola är en av dem där vi har en ritning på ungefär hur de skulle vilja ha det om det blir dem, säger Hjalmarsson och fortsätter:

– Skolan är ganska fyrkantig med fyra, fem våningar med en stor gymnastiksal, NO-rum och musikrum som de behöver ha. De har fått till det väldigt bra, berättar han.

Men vägen är fortfarande lång till ett beslut.

– Vi har en hel del jobb att göra med byggkalkyler och byggnadssätt. Vi är bara i lindan egentligen, förklarar han.

– Så att det krävs att vi jobbar mer med konstruktioner, hyresnivåer och byggpriser innan vi kan söka bygglov och eventuellt komma till ett kontrakt, menar Patrick Hjalmarsson.

I ett mail till föräldrar på Karl Johans skola skriver rektor Lena Boström att samtal pågår om ett nybygge av skolan, eftersom skolan har tekniska brister.

Om entreprenören och skolan bestämmer sig för att gå vidare, kan detta ske redan i år.

– Om vi skulle komma i mål med dem så hoppas jag att vi kan ha ett bygglov och sätta igång i höst. Det är nog tidigast eftersom det återstår en hel del arbete, förklarar Patrick Hjalmarsson.