Kvarnsveden får dispens - spelar premiären hemma

2:32 min

Kvarnsvedens allsvenska fotbollsdamer kommer att inleda säsongen på Kvarnsvedens IP. Under onsdagskvällen kom Svenska Fotbollförbundets dispens som gäller till och med 31 maj.

Efter konflikten mellan Borlänge kommun och Kvarnsvedens IK, där kommunen plötsligt valde att inte stötta den fortsatta utbyggnaden på IP i Kvarnsveden, så har Svenska Fotbollförbundet, SvFF, saknat en underskrift från kommunen i den avsiktsförklaring kring arenan som krävs för en dispens.

Trots detta ger alltså SvFF dispens till Kvarnsveden, och ordföranden Olle Davidsson tolkar det beskedet så här:

– Förmodligen hoppas de ansvariga inom förbundet att kommunen ska ta sitt förnuft till fånga. Jag kommer att verka för en lösning mellan kommunen och klubben, bara den känns rättvis och marknadsmässig.

SvFF ger alltså Borlänge kommun och Kvarnsvedens IK möjlighet att fortsätta samtalen fram till slutet av maj, och under den tiden hitta en permanent lösning.

Leif Lindström är vänsterpartistiskt kommunalråd i Borlänge och har varit kommunens talesperson i frågan. Hans reaktion på SvFF:s beslut är tudelat.

– Jag är lättad och glad att de får spela sin premiär på sin idrottsplats. Men vi har ju problemet kvar att lösa, säger han.

Nu har klubben och kommunen fram till maj på sig att hitta en permanent lösning.

Hur villiga är ni att gå Kvarnsveden till mötes?

– Det har varit en olycklig ton i media från Kvarnsvedens sida där vi kallats för utpressare. Jag vet inte vad som behövs för att göra Kvarnsvedens IK helnöjd, men det jag kan presentera är en lösning som skattebetalarna kan tjäna på, säger Leif Lindström.