Tung start i kvalet för VästeråsIrsta

2:52 min

Trots hemmaplan i den första kvalmatchen för VästeråsIrsta så blev det förlust mot Aranäs som nu kan avgöra hemma i Kungsbacka.

– Lite surt och det var för mycket upp och ner idag och perioder där vi inte fick ihop det, säger VästeråsIrstas tränare Andreas Jansson.

Det såg bra ut till en början för VästeråsIrsta i den första kvalmatchen mot Aranäs i bäst av fem möten.

Hemmalaget kopplade ett lite grepp och var det lag som förde matchen.

Men under den andra halvan av den första halvleken gick anfallsspelet helt i stå i en match som inte bjöd på någon bländande handboll från något av lagen.

Aranäs gick ifrån till ledning med fem bollar i paus mycket tack vare Christopher Hedberg på högerkanten som gjorde nästan på egen hand svarade för gästernas ryck.

I den andra halvleken fick VI till försvarsspelet och matchbilden ändrade sig totalt. Under de 20 inledande minuter lyckades Aranäs bara göra fyra mål och när VästeråsIrsta gjorde fem raka så var de helt plötsligt i ledning igen.

Men då vred Aranäs upp tempot igen och visade en bättre klass under de avgörande slutminuterna.

– Vi blir lite för ivriga i vissa situationer och hamnar i lite onödiga situationer, hade vi bara rullat på så som vi gjorde i början av andra halvlek så hade vi knipit det här, säger Andreas Jansson.

VästeråsIrsta såg ut att få en möjlighet att kvittera i slutsekunderna men då ordnade en av planens bästa spelare - Pontus Mellegård - en straff som Tommy Atterhäll sköt in och matchen var avgjord.

Nu väntar två raka matcher i Kungsbacka och VästeråsIrsta måste vinna en av dem för att inte Aranäs på hemmaplan ska avgöra det här i tre raka och behålla sin elitseriestatus.

Nästa match spelas fredag kväll och sänds i webbradion och appen Sveriges Radio Play.


Västerås Irsta-Aranäs 24-26 (12-17)

Västerås Irsta: Daniel Cederroos 4, Filip Berensten 4, Jonas Daglund 3, Andreas Bamberg 3, Anton Andreasson 2, Alexander Stenbäck 2, Daniel Zachrisson 2, Daniel Wolf 2, Erik Lindau, Daniel Grönvalls.
Aranäs: Christopher Hedberg 8, Tommy Atterhäll 6, Pontus Mellegård 4, Philip Jonsson 3, Carl Löfström 3, Victor Santos 2.

Publik: 783.