Luleå Basket till tredje raka SM-finalen

4:48 min

Det blev en jämn historia när Luleå Basket vann den tredje raka semifinalen mot Alvik med 85-78 och gick därmed vidare till SM-final.

Det märktes tydligt på bortalaget Alvik att det här var deras sista chans att hänga kvar i semifinalserien mot regerande mästarna Luleå Basket. Ett ineffektivt skytte från hemmalaget bäddade för att Alvikspelarna kunde ge sitt lag en ledning med 44-39 i halvlek.

– De gör ett jättebra jobb idag samtidigt som vi hade några missar i defense, säger Anna Barthold, som innan matchen blev utsedd till grundseriens MVP.

Men Luleå reste sig, vände och gick om. När laget väl fick vittring om segern blev laget betydligt vassare framåt och det självförtroende som vi är så vana vid att se hos Luleå återfann sig lagom till den sista perioden.

– Det var spännande. Vi tar med oss att vi kan ligga under med tio poäng och ändå vinna. Det är mentalt viktigt inför finalen, säger Barthold.

Matchen slutade till slut 85-75 för Luleå efter ett tappert kämpande bortalag. Nu kan tjejerna återhämta sig och förhoppningsvis få tillbaka en och annan spelare i truppen tills det är dags för det som varit det stora målet för säsongen: SM-final 2016.

– Det som kommer göra att vi vinner är vårt försvarsspel. Vi måste finslipa lite där och då kan det gå vägen, säger Barthold.