Nya badhuset byggs på samma plats som det gamla

1:28 min

Efter många turer är det slutligen bestämt var det nya badhuset i Uddevalla ska ligga. Majoriteten i KF röstade för att det byggs på samma plats som det nuvarande badhuset.

Det är bra att det ligger nära kommunikationerna. Däremot borde man ha tagit hänsyn till översvämningsproblematiken.

– Nu är det här ärendet äntligen konkret på rulle. Nu kan vi börja med det som är viktigt nämligen att få utforma badhuset så det blir bra för Uddevallaborna, säger kommunstyrelsens ordförande Ingemar Samuelsson (S).

Socialdemokraterna och Vänsterpartiet, fick stöd av Liberalerna och Uddevallapartiet för att få igenom att det nya badhuset ska byggas där det nuvarande ligger – på Windingsborg.

De övriga i oppositionen hade hellre sett en återremiss av ärendet. Men 36 röster mot 21 avgjorde ärendet. Fyra av ledamöterna avstod att rösta.

Oppositionen hade hellre sett ett nytt badhus på Riversideområdet och att man sålt marken där den nuvarande anläggningen ligger för att bygga bostäder.

– Skattebetalarna går miste om en intäkt på 60 miljoner. I min värld utvecklar man centrum med  bostäder och man bygger staden inifrån och ut här fanns chansen att både bygga bostäder och ha en badanläggning på gångavstånd från centrum, säger oppositionsråd Carin Ramneskär (M).

Nu är det alltså beslutat var badhuset ska ligga. Det återstår att utforma, få spaden i marken och  hålla budgeten på 400 miljoner kronor.

Enligt Ingemar Samuelsson blir det förhoppningsvis premiärdopp framåt 2019.

– Om vi får allting att flyta så kan vi förvänta oss ett tidsperspektiv på 2,5 år innan man kan börja använda den nya anläggningen.