Efter nattmangling - Valbo Hockey säger ja till spel i division 1

1:39 min

Valbo hockey har fått erbjudande om att spela i division 1 nästa säsong, trots att man bara slutade trea i kvalserien. Och efter en nattmangling har nu klubbens styrelse bestämt sig att tacka ja till erbjudandet om spel i division 1 nästa säsong. 

Valbo hockey har tidigare spelat i division 1, men de senaste åren har man spelat i division 2. I går onsdag fick dock Valbo hockey fick erbjudandet att spela division 1-hockey igen, då det har uppstått vakanser. 

– Vi hade ett styrelsemöte igår där vi satt och diskutera ämnet inpå småtimmarna och vi har valt att acceptera den här platsen, säger sportchef Henrik Glaas till P4 Gävleborgs morgonprogram. 

Så det blir division 1 hockey nästa år?

– Jajamensan, säger Henrik Glaas.

Var det ett svårt beslut att ta?

– Ur min synvinkel som sportchef så var det inget svårt beslut att ta men ser man det rent ekonomiskt så är det ökade kostnader att spela division 1. Men vi valde i styrelsen att köra på division 1 och nu får vi hela hockeygästrikland hjälpas åt och ro det här i land, säger Henrik Glaas.

Vad betyder det att ha ett division 1 lag i Gästrikland?

– Jag tror det är jätteviktigt och jag har varit på möte med Gästriklands ishockeyförbund och andra föreningar och samtliga är rörande överens om att är det något lag som ska gå upp i ettan så är organisationsmässigt vi, säger Henrik Glaas.