"Förfärligt och korkat" - Björn Eriksson om rånöverfallet

3:01 min

Igår utsattes Svenska Spels VD Lennart Käll för ett brutalt rånöverfall. Flera beväpnade personer överföll honom och ska ha krävt honom på flera miljoner. Riksidrottsförbundets ordförande Björn Eriksson kommer till P4 Extra för att prata om vad som händer i spelvärlden.

Lyssna på Lottas intervju med Björn Eriksson.

– Det är förfärligt och det är oerhört korkat att tro att man kan skaffa sig 2,9 miljoner av en herre som sitter i en bil, säger Björn Eriksson. Det tyder på en våldsam ilska och också att man blivit störda av arbetet med att hindra riggade matcher. Polisen får utreda det men det är otäckt att man överhuvudtaget ger sig på människor på det här sättet.

– Vi har jobbat mycket med Svenska Spel för att identifiera riggade matcher på gång men problemet är att därifrån veta hur man ska sätta dit förövarna. Problemet är stort och växande för att det är organiserad brottslighet.

– Det kan mycket väl så, men det kan också vara naivitet. Det visar hur nära det kan vara mellan våldutövning och matchfixning och det är därför man måste ta det på stort allvar, säger Björn Eriksson.

Enligt Svenska Spels pressinformation avstår Lennart Käll tillsvidare från att uttala sig i media om händelsen. Han mår fysiskt bra men är omtumlad efter rånförsöket.