Fyra personer åtalade i kopplerihärva

1:13 min

Två kvinnor har suttit anhållna och häktade sedan 1 mars och nu åtalas båda för grov koppleri och medhjälp till grovt koppleri. Vidare åtalas även två andra personer misstänkta för köp av sexuell tjänst och försök till köp av sexuell tjänst.

Nu åtalas de två kvinnor som tidigare anhölls misstänkta för grovt koppleri och medhjälp till grovt koppleri efter ett tillslag emot en thaimassage-salong i Uppsala.

Enligt åtalet handlar det om en verksamhet som har bedrivit i två lokaler i centrala Uppsala och sammanlagt ska det röra sig om försäljning av över 2000 sexuella tjänster genom sina anställda. 

Brottet bedöms som grovt då verksamheten har bedrivits i större omfattning och enligt åtalet inneburit ett hänsynslöst utnyttjande av annan.

– Vi menar att en av de målsägande har varit extra utsatt då den personen inte haft en annan bostad och alltså bott i verksamhetslokalen. Sen har personen bara haft tillgång till den inkomst som den fått genom den här verksamheten, säger åklagare i fallet Tomas Eriksson.

Utöver de två kvinnorna så åtalas även två andra personer - en för köp av sexuell tjänst och en till försök till köp av sexuell tjänst.