Vittsjö går back to basic

4:15 min

Damallsvenskan 2016: Lotta Schelin kan återvända till Göteborg, Rosengård är stjärnspäckat till tänderna och KDFF brottas med dålig ekonomi. Då tar Vittsjö ett steg bakåt, går tillbaka till det enkla och säger lugnt "back to basic".

Therese Björck var 17 år när hon inledde sin första A-lagssäsong på elitnivå. 18 år senare är hon redo för damallsvensk premiär igen, även om hon erkänner att saker går lite mer på rutin och en vrist spökar.

Efter säsongen 2014 fick inte Therese nytt kontrakt med Kristianstad DFF och hon tänkte lägga skorna på hyllan. Men när hon vände sig till sin gamle tränare Thomas Mårtensson för att få hjälp med att utbilda sig till fotbollstränare ville han hellre ha henne på planen - i hans lag Vittsjö.

Ett lag som efter Denise Reddys försök att styra upp detaljerat taktiskt förra säsongen väljer 4-4-2 och väldigt enkelt i år.

- Det är lite så Vittsjö kommit så långt som de gjort. De har byakänslan och vill leva kvar i den. De tar inte steget upp för att sen hamna i klistret, som andra klubbar, säger Therese Björck.

Vittsjö börjar med en bortamatch mot nykomlingen Kvarnsveden i Dalarna på söndag.