Kalmar FF möter guldjagande Blåvitt

2:45 min

Efter en ojämn start på allsvenskan fortsätter nu Kalmar FF jaga poäng. Men det blir tufft när man ställs inför obesegrade IFK Göteborg. 

Kalmar FF visade hög kvalité i senaste matchen mot Elfsborg. Nu väntar obesegrade IFK Göteborg som är ett av få tippade topplag som levt upp till förväntningarna i säsongsinledningen.

Tobias Hysén har en stor del i framgången. Med tre mål på tre matcher har han imponerat stort och kommer bli en viktig pusselbit i jakten på guldet, menar lagkaptenen Mattias Bjärsmyr.

– Det är en blåvit spelare från grunden och bra målskytt så sätter vi honom i bra lägen så gör han många mål, säger han och fortsätter:

– Vi hoppas givetvis på guld men det är en lång säsong och vi föll på målsnöret förra året.

Efter två retfulla andraplatser under de senaste säsongerna hoppas och tror lagkaptenen att 2016 är året då laget ska ta hem den åtråvärda förstaplatsen. 

– Vi har fått ett år till ihop och hoppas det ska hjälpa oss ända fram.

Det är de förlorade toppmatcherna som gjort att laget tappat möjligheten till SM-guld menar Bjärsmyr. Trenden verkar dock förfölja göteborgarna. Senast blev det två tappade poäng efter en förlorad ledning mot AIK. Nu eftersträvar 30-åringen mer kontinuitet mellan försvars- och anfallsspelet. 

– Hittar vi balansen mellan försvar och anfall hela säsongen så blir det riktigt bra.

Kalmar FF dras med en del sjukdomar och skador. Rasmus Elm är ännu inte igång med träningen efter halsfluss och missar sin tredje match i rad. Även Calle Johansson har varit sjuk i veckan och missar söndagens match. Filip Sachpekidis är inte heller med men Viktor Elm gör säsongsdebut.

Kalmar FF:s trupp mot IFK Göteborg:

1. Ole Söderberg
2. Markus Thorbjörnsson
3. Sebastian Starke Hedlund
4. Marko Biskupovic
5. Viktor Agardius
7. Ismael
9. Marcus Antonsson
10. Tobias Eriksson
11. Jonathan Ring
12. Lumala Abdu
13. Emin Nouri
14. Stefan Larsson
22. Svante Ingelsson
23. Viktor Elm
27. Papa Diouf
29. Romario
32. Lucas Hägg-Johansson
34. Herman Hallberg


Matchen hör du i sin helhet om du klickar här - matchstart 17.30.