Leksand skriver öppet brev för att stötta Modos supportrar

2:02 min

Leksands supporterklubb har skrivit ett öppet brev till Modos supportrar. "Från samtliga Leksandssupportrar har ni våra ödmjukaste sympatier och respekt, vi önskar er lycka till i denna tunga stund och den resa som ni nu ska göra". Hjärtligt eller det yttersta hånet?

Det var i början av april som Modo förlorade en avgörande match mot Leksand vilket gjorde att Leksand gick upp i högsta serien och Modo åkte ur den.

– Jag har varit med om motgångar under 15 års tid och vet hur jäkla tungt det är och hur mycket gliringar och skit man kan få. Men man måste vara människa i detta och ödmjuk i framgången och utifrån det känner vi att Modo är en klassisk klubb som odlat fantastiska spelare under åren och är ett lag som platsar i SHL, säger Torbjörn Olsson, ordförande i Leksand Superstars.

Så ni menar alltså vad ni skriver?

– Det finns ingen annan anledning än att vi menar vad vi skriver. Det vore oerhört fult gjort om vi gick ut och gjorde något hånmässigt av det.

Malin Wermelin driver supporterklubben Modo-hjärtan Sundsvall. Hon uppfattar brevet som ärligt och stöttande.

– Jag läser det som det beskrivs. Det är klart att det är jäkligt tungt för oss som förlorade mot Leksand och hur det gick till, säger Malin Wermelin.

Det är starka känslor i hockey. Precis efter tror jag inte vi hade uppskattat det som vi kan idag. 

Hon menar att Leksand pekar på det Modos supportrar behöver göra - samla styrka. Och det har man redan börjat med. Medlemmar har strömmat till efter sortin ur SHL. 5 000 personer blev medlemmar på bara några dagar. 

– Vi behöver visa Modohjärta, förenade i viljans vackra namn, som vi sjunger inför varje match. Det är bara att vi modosupportrar kliver fram och visar att vi är det och att vi har det.