Örebro hockey kan få ta hand om fulla fotbollssupportrar

4:54 min

För att slippa berusade fotbollssupportrar på stan så vill tillståndsenheten på Örebro kommun och polisen få till ett samarbete med Örebro hockey.

Tillståndsenheten i Örebro och polisen vill få till ett samarbete med Örebro hockey vid högriskmatcher.

Förslaget är att tillrest fotbollspublik ska kunna handla öl och vin i hockeyns lokaler. På så vis hoppas polisen slippa stök och bråk på stan på väg till arenan.

Leif Andersson på tillståndsenheten på kommunen i Örebro säger att man på flera andra håll har alkoholservering nära arenan för att slippa stök på stan.

– Vi har under flera år observerat hur stan blir en stad under belägring där supportrar skrämmer småbarnsföräldrar och allmänhet och nu hoppas jag att Örebro hockey har nappat på det här. Dom har ju inga arrangemang under sommaren säger Leif Andersson.

Malin Engström, kanslichef och marknadsansvarig på Örebro hockey säger att man haft en diskussion med kommunen men ska man ta sig an arrangemanget så måste det bära sig ekonomiskt.

– Om vi beslutar oss för att göra detta kommer vi såklart att skicka in en ansökan men än så läge vet vi inte hur det blir, säger Malin Engström.