Hästfestival lockar ryttare till Gävle

8:02 min

I dag startade Gävle Horse Festival vid Lerviks ridcenter i Gävle. Gävle Ryttarsällskap, som står värd för tävlingarna, utlovar fyra dagars hoppfest.

Klicka in dig i artikeln för att se ett filmklipp från uppvärmningsbanan!

– Det här är en av de största tävlingarna i Norrland. Det är både en regional och en nationell hopptävling med deltagare från Överkalix i norr till Helsingborg i söder, säger tävlingsledare Anna Eriksson.

Ungefär 230 ryttare deltar och cirka 350 hästar. En del i tävlingarna är även att de två sista omgångarna i elitallsvenskans norra grupp går av stapeln.

Den här festivalen återkommer varje år och mycket jobb ligger bakom fyra dagars tävlingar.

– Det bygger ju på ideell verksamhet och våra medlemmar jobbar väldigt mycket för att få allt att gå runt. Men jag tycker ju att det är bland det roligaste som finns, säger Anna Eriksson.

Vad hoppas du få ut av de här dagarna?

– Att vi vinner elitserien, det vore sportsligt kul. Sedan är det ju en ekonomisk fråga eftersom det här är ett sätt för en ideell förening att jobba in pengar. Och det blir förstås en bra sammanhållning och en liten fest för alla här i klubben, säger Anna Eriksson.

En som är med och tävlar för Gävle Ryttarsällskap är Maria Bolin. Under torsdagsförmiddagen tävlade hon med det sjuåriga stoet Kerria af Hagalund.

– Det är superkul att få rida inför hemmapublik. Då blir man lite extra taggad, säger hon.