Rosengårds Emma Berglund inför premiären: ”Mycket som har hänt”

7:36 min

Rosengård har vunnit det damallsvenska guldet tre år i rad och till årets säsong har man dessutom värvat in fjolårets skytteligavinnare Gaëlle Enganamouit från Eskilstuna.

Men Rosengård har under försäsongen och i Champions Leaguespelet drabbats av tunga skador med båda ordinarie målvakterna långtidsskade. Emma Berglund, som är lagkapten i Rosengård, säger sig därför förstå varför inte Rosengård är given favorit i år.

– Det är mycket som har hänt i Rosengård och lite som har hänt i Linköping, det är väl därför de anses vara starkast, säger Emma Berglund till Radiosporten.

– Men jag tycker definitivt att vi också bär på favoritskapet.

Jack Majgaard Jensen kom som tränare till Rosengård mitt under förra säsongen under en turbulent period när tidigare tränaren Markus Tilly blivit sjukskriven.

– Det var rörigt, hade hänt mycket i klubben och det var flera spelare som ville lämna. Men efter ett tag fick vi koll på läget, säger Jack Majgaard Jensen som i december skrev på ett treårskontrakt med Rosengård.

Angående värvningen av Gaëlle Enganamouit menar Majgaard Jensen att det tagit tid att få henne att anpassa sig till Rosengårds sätt att spela.

– Vi är ett bollförande lag. Eskilstuna satsade mer på omställningar. Så det är en kombination av att hon ska anpassa sig till oss och vi efter henne.

I Rosengård finns den här säsongen spelare från Danmark, England, Nya Zeeland, Island, Finland, Makedonien, Brasilien, Kanada, USA, Kamerun och Holland i laget. Så frågan är vilket språk det är som gäller i omklädningsrummet.

– FC Rosengård har som strategi att det är svenska som ska gälla i klubben men det blir ändå en mix av danska, svenska och engelska, säger Jack Majgaard Jensen och skrattar.