Mjölby

Mjölby polisanmäler sin förre överförmyndare

1:25 min

Mjölby kommun polisanmäler den tidigare överförmyndaren Leif Eriksson. Enligt kommunen har det förekommit slarv, jäv och en rad andra brister. 

– Det är jättesorgligt. Det handlar ju om ett förtroendeuppdrag, säger Birgitta Gunnarsson som är vice ordförande i överförmyndarnämnden.

Mjölby kommun kallade idag till presskonferens med anledning av att man granskat den tidigare överförmyndarens verksamhet.

Leif Eriksson var under 20 år var överförmyndare i Mjölby kommun men lämnade sin roll 2014. Det är alltså han som är den person som kommunen nu polisanmält. Han välkomnar en polisutredning.

– Det är väl bra att det blir en ordentlig utredning av polisen. Det har aldrig varit min mening att skapa oreda. Jag har haft huvudmännens bästa framför ögonen.

Rapporten som ligger till grund för polisanmälan är en svidande kritik mot den tidigare överförmyndaren. Rapporten talar om slarv, jäv och en rad andra brister.

– Vi har inte vetat att det var så här stora brister. Vi vill nu få fram om Länsstyrelsen har fullgjort sitt tillsynsansvar. Därför vill vi nu att JO tittar på det här, säger Birgitta Gunnarsson.