Lyssnare: Homofobi har inte stoppat kyrkor

5:56 min

Det är inte bara politiker som är oense om Halmstad moské. Bland lyssnarna går åsikterna isär.

"Homosexualitet är ett virus" sa föreningens imam. Nu kan uttalandet stå i vägen för ett nytt moskébygge.

Något som lyssnaren Helen reagerat på.

– När det gäller imamer eller muslimer som blir kritiserade så blir det uppmålat som någonting väldigt stort. Men det finns andra religiösa ledare som gör konstiga uttalanden, men det blir inte alltid lika stort, säger Helen. 

Halmstads politiker är tveksamma till att Islamiska barn- och kulturföreningen ska få bygga en moské på Fyllinge i Halmstad. Det visar en enkät som P4 Halland gjort med kommunens ledande politiker.

Susanne är en av lyssnarna som har kommenterat – och som är tveksam till föreningen och imamen som verkar där.

Har inget emot muslimer eller Islam bara mot radikalister! Lika rädd för de kristna radikalerna! Känner en hel del muslimer och de säger också att denna Imam inte är bra för synen på Islam.

Inte heller Martin vill att föreningen ska få bygga någon moské.

Tycker vi ska låta Halmstads befolkning få rösta om det.. Finns nog många som vill kunna säga sitt anonymt i just denna fråga.

Men Helen håller inte med. Hon tycker att muslimska företrädare blir mer kritiserade än andra religiösa ledare.

– Ja, det finns kristna ledare som uttalat sig kritiskt mot homosexuella och sagt att det är en sjukdom. Då har det inte varit något snack om att man inte ska bygga kyrkor. Medier kan blåsa upp någonting stort och om många reagerar så blir det ännu mer uppblåst i andra medier, säger Helen.