Jönköping

Rekordintresse för lägenheter i Munksjöstaden

2:37 min

Tretusen står i kö för att få köpa de 80 lägenheterna i Munksjöstadens tredje etapp.

Suget efter en ny lägenhet i den nya stadsdelen Munksjöstaden i Jönköping är rekordstort. I den första omgången byggs sju kvarter med cirka 550 lägenheter samt kontor och handel.

Riksbyggen är en av byggherrarna i Munksjöstaden, deras två första projekt såldes slut rekordsnabbt och nu startar snart försäljningen av den tredje föreningen med 80 lägenheter - och intresset går inte att ta miste på.

– Jag tror nästan det är över 3000 nu, säger Pontus Gustavsson som är säljansvarig på Riksbyggen. Jag har nog aldrig varit med om det tidigare, säger han till P4 Jönköping.

I området, där redan ett höghus sträcker sig mot himlen, byggs det nu för fullt där tidigare papperskoncernen Munksjö hade verksamhet. Ett efter ett ploppar de nya husen upp ett nytt samhälle skapas.

Pontus Gustavsson har talat med sina kollegor runt om i Sverige och kommit fram till att intresset för lägenheterna ligger på rekordnivå, även jämfört med storstäder som Stockholm och Göteborg.

– Jag var ju med och sålde etapperna på Kålgården också, där var det mestadels de som var lite äldre som köpte. Men här i Munksjöstaden tycker jag man ser en förändring, det är väldigt många yngre faktiskt. Personer som kanske ska bilda familj eller är sammanboende.