Teleperformance i Ljusdal varslar 132 medarbetare

1:11 min

Kundserviceföretaget Teleperformance i Ljusdal varslar 132 medarbetare om uppsägning. Det meddelade företaget igår torsdag. 

Företaget Teleperformence varslar 132 anställda i Ljusdal. Och allt tyder på att företaget helt lägger ner sin verksamhet på orten inom kort.

– Det är så här i den är branschen, kontrakt upphandlas hela tiden, säger Anette Fuglestad, som är kundansvarig i Ljusdal. 

Beskedet om ett varsel kom igår torsdag. I ett pressmeddelade skrev företaget att man i nuläget bedömer att produktionen kommer att fortsätta i sin nuvarande omfattning till början av augusti 2016. Och att det därefter påbörjas en successiv avveckling som bedöms vara klar i mitten av november 2016. 

I dag gav ledningen en presskonferens för att berätta om läget. 

– Vi kommer att fortsätta med att försöka få in nya kunder till Ljusdal. Vi har ett renommé om att leverera bra kvalité och hög leverans. Och det arbetet slutar inte för Teleperformence, säger Anette Fuglestad. 

Så det finns en chans att hitta en ny kund och att jobben här räddas?

– Det är väldigt svårt att ge någon tidsram just nu, men det är ett kontinuerligt arbete som pågår. 

Och det är en chockad stämning på Teleperformence i Ljusdal i dag. Många är ledsna. De varslade medarbetarna har dock möjlighet att få arbete inom företaget. 

– Vi har kontor i Stockholm och Göteborg och i andra nordiska länder. Så det krävs att man flyttar på sig och det vet vi är svårt med tanke på att många av våra medarbetare har familj här i Ljusdal, säger Jessica Ribbestam, som personalchef för Teleperformance i norden och fortsätter.

– Men möjligheten finns. Vi kommer att motivera medarbetarna till finnas kvar inom bolaget med tanke på att de är oerhört kompetenta och besitter en kunskap som är svår att hitta. 

Lyssna här nedan för att höra mer om beslutet