Häktade kvinnan och kidnappade mannen – ett kärlekspar

1:13 min

Den kidnappade 23-åringen och den häktade kvinnan, som misstänks ha hjälp till med kidnappningen, var ett kärlekspar. Det bekräftar kvinnas advokat Lars Ståhlberg för P4 Gävleborg. 

Vissa bitar i kidnappningsdramat i Gävle den 4 april, börjar nu ljusna. Den försvunne mannen och den häktade 23-åriga kvinnan är ett kärlekspar. 

Kvinnas advokat Lars Ståhlberg berättar för P4 Gävleborg att paret var på tillfälligt besök i Gävle när mannen försvann. 23-åringen hade också instruerat kvinnan att larma polisen om han inte kom tillbaka. 

Och den 23-årige mannen kom aldrig tillbaka. Nu är hans flickvän är häktad misstänkt för att ha hjälp till med kidnappningen. Enligt Lars Ståhlberg förnekar hon all inblandning i brottet och hon förstår inte vad som hänt.

– Jag tycker inte att åklagaren har så mycket på fötterna och jag har frågat i varje polisförhör vad de har mer än att varit i Gävle. Jag tänker överklaga häktningen, säger Lars Ståhlberg. 

Det var den 4 april som den 23 årige mannen, mot sin vilja slets in i en bils vid slottet i Gävle. Det är 10 dagar sedan och han är fortfarande försvunnen.