Gislaved

Chefen fick bo gratis i Gisleparken: Allvarligt

1:31 min

De kallar det för en praktisk lösning, men att chefen fått bo gratis på Gisleparken i Gislaved väcker känslor.

Gisleparkens verksamhetsansvarige, Lars Damgaard, har fått bo gratis i stugor på anläggningen utan att betala för sig. Han har heller inte förmånsbeskattats för det. Det visar en granskning som kommunrevisionen gjort av den kommunala nöjesanläggningen i Gislaved.

Oacceptabelt, säger kommunstyrelsens socialdemokratiska ordförande, Marie Johansson.

– Det är väl alltid allvarligt när man inte fullgör sina åtaganden, säger Marie Johansson.

Lars Damgaard har varit verksamhetsledare för Gisleparken, en nöjesanläggning som drivs av en kommunal stiftelse i Gislaved, i två år. Under den här tiden har han vid flera tillfällen fått övernatta i någon av stugorna i Gisleparken utan att vare sig ha behövt betala för det eller fömånsbeskattas för det - med stiftelsens goda minne.

Men sedan kommunrevisionen granskat Gisleparken medger i dag ordföranden för stiftelsen, Staffan Sjöblom, att det kanske inte gått rätt till. Han säger att Lars Damgaard fått bo i stugorna emellanåt och att han inte behövt betala för det, men att det varit av praktiska skäl.

– Han har absolut inte betalat för det här boendet. Det har skett helt vid sidan av något anställningsavtal. En pragmatisk lösning som kanske inte stämmer med regler, det är möjligt, säger Staffan Sjöblom.

– Vi måste ju gå vidare med det här, det är inget som vi bara kan låta passera, säger Marie Johansson.