Saluhallen i Örebro satsar på en foodcourt - små handlare blir färre

6:37 min

Saluhallen i Örebro kommer satsa mer på restaurang och deli, alltså mer färdiglagad mat. De små handlarna är inte lika populära längre.

 – Folks beteende är annorlunda, man köper inte lika mycket råvaror och gör så mycket själv hemma, man gör mer den sista toutchen i sitt kök, eller äter ute, säger Matz Ekman, ägare till Örebro Saluhall

Saluhallen ska ha en större deliavdelning och flera restauranger där gästerna kan sitta tillsamman, oavsett var man köpt maten, som en foodcourt. Själva restaurangerna kommer ligga mer på kanterna och sittplatserna i mitten av lokalen.

– Det kommer bli ett bredare och bättre utbud, menar Matz Ekman.

Saluhallen i Örebro har snart varit öppen i tre år, i början var det många små, enskilda handlare. Det har dock varit svårt att fylla platserna med små butiker, medan krogsidan gått bättre. 7 maj flyttar till exempel rapparen Petter in med sin omtalade hamburgerrestaurang "Käk".

Efter sommaren ska hela ombygganden av Örebro saluhall vara klar, berättar Matz Ekman.