Komikern Isak Jansson löser alla världens problem- med humor

3:39 min

Komikern Isak Jansson från Enviken har tagit på sig den tunga rollen som problemlösare i föreställningen "Isak Jansson löser alla världens problem". Imorgon spelar han på hemmaplan i Falun.

- Jag låter publiken bestämma vilka problem som ska lösas sen startar jag klockan och löser det på 60 minuter. Jag har fått förslag på allt ifrån frijazz till mjölkpriserna. Någon gång ropade någon jämställdhet och sen ropade en gubbe längst bak feminism, så det kan bli potentiellt krig i lokalen.

Förutom att turnera med föreställningen har Isak Jansson också en podcast som har uppmärksammats lite extra i sociala medier den senaste tiden. Efter att Falu kommun beslutat att lägga ner bland annat biblioteket i Enviken, Isaks hemby, betygsattes idén i det egna betygsystemet PFOKS: pinsamhetsfaktor, fara, oduglighet, kostnad och social inverkan.

– I slutändan får vi fram en procentsats för hur dum idén faktiskt är och med biblioteket fick det ett hundraprocentigt utfall. Det är så onödigt att stänga ett bibliotek det kommer inte att leda till någonting bra, säger Isak.

Reaktionerna på betygsättningen var positiva.

– Det är en allvarlig sak men det är också skönt att få skratta åt det, det kände man på reaktionerna i sociala medier. Människorna var glada åt att skratta åt eländet, säger Isak Jansson.