Kristian Karlsson föll direkt i OS-kvalet

Kristian Karlsson hostade till i jakten på en OS-plats i bordtennis - bokstavligt talat.

Han föll direkt mot slovenen Bojan Tokic.
– Jag har hostat i tre dagar, sade Kristian Karlsson efter förlusten med 2-4 i set.

Däremot vann Pär Gerell och Mattias Karlsson sina inledande matcher.

Sverige kommer att få med ett herrlag till OS. Men i singel får varje nation bara ha med två spelare. Så i Halmstad handlar mycket av kampen för de svenska herrarnas del om vilka två som ska få spela även singel i Rio.

Kristian Karlsson är 26:a i världen och högst rankad av svenskarna. Det brydde sig inte Bojan Tokic om. Karlsson vann visserligen första set mot den 59-rankade slovenen, som dock knep det jämna andra setet.

– Jag hade behövt andra set också, hade några lägen och nio lika i egen serve, säger Karlsson.

– Efter det setet fick han lite luft under vingarna och spelade upp sig. Och mina returer var väl inte hundra.

Chans kvar

För Karlsson är det ännu inte helt förkylt. Ett återkval väntar, med en fem segrar lång väg fredag och lördag för den som vill ha en OS-plats.

– Klart det blir tuffare när man inte är helt okej. Man känner att man inte rör sig som man brukar, det är väl det enda, säger han.

Pär Gerell och Mattias Karlsson är klara för steg två i trestegsraketen mot OS-plats. Gerell spelade bort belgaren Cedric Nuytinck med 4-0, medan Mattias Karlsson fick en svettig uppgift mot snart 47-årige Zoran Primorac.

En lång historia

Kroaten ståtar liksom Jörgen Persson och belgaren Jean-Michel Saive med sju OS-starter. En åttonde skulle göra honom pingishistorisk, men Karlsson vann till slut med 4-2 i set - efter att ha haft minst två setbollar emot sig i de fem första seten.

– Skönt att veta att jag gör det bra i slutet av seten, sade Karlsson.

– Han är ju otroligt rutinerad, men när jag drev upp tempot märktes det att han blivit lite långsam.