Kronoberg

Bränder, knarkande bilister och inbrott

Så var natten och gårdagskvällen i Kronobergs län.

  • Under torsdagskvällen brann det i ett sophus på Nydalavägen i Växjö. Sju sopkärl hade någon eller några tänt på. Polisen rubricerar det hela som försök till mordbrand - det fanns en nämligen en stor spridningsrisk och värdet på själva byggnaden var av det högre beloppet. Någon misstänkt finns just nu inte.

  • Brann gjorde det också i en lägenhet på ett boende i Lessebo i går kväll. Enligt räddningstjänsten hade någon glömt kvar en gryta på spisen i ett kök och lågor hade tagit sig upp i fläkten. Ingen person ska ha kommit till skada.

  • Vid en rutinkontroll stoppade polisen en bil i centrala Växjö i går och i den satt två personer, varav en av dem körde, som nu misstänks för narkotikabrott. Det gjordes två husrannsakan hemma hos dem där polisen fann droger. Båda personerna, födda -92, är nu anhållna. Ytterligare en person hämtades till förhör men har släppts. Misstankarna kvarstår dock.

  • Vid ett-tiden natten till fredagen stoppade polisen också en bil där en 15-åring satt bakom ratten, som alltså varken hade åldern inne eller körkort för att ta sig fram med fordonet. Han hade lånat sina föräldrars bil. Ärendet har, med anledningen av pojkens unga ålder, lämnats över till socialtjänsten.

  • En villa i östra Älmhult hade inbrott sent under gårdagskvällen. Polisen fick ett larm om att någon gick runt med en ficklampa där inne och flyttade ett stort skåp. När polisen kom dit fanns inga inbrottstjuvar kvar på platsen. Om man fått med sig något är oklart just nu, villan var obebodd.