SDFF är laddade inför premiären i Elitettan

2:23 min

På lördag är det seriepremiär för Västernorrlands bästa damlag i fotboll: Sundsvalls Dam Fotbolls Förening, SDFF, som tagit klivet upp i näst högsta serien, Elitettan.

När flera idrottslag i närområdet kämpar med antingen resultat och ekonomi så sticker SDFF ut med både kliv upp i högre serie och kontroll på kassan. 

Är det läge för er tjejer att få visa att ni kan nu?

– Jag tycker det har varit läge länge men det tar lite tid innan man fått sådan status bland gemene man tycker att nu är det dags, men jag hoppas att vi kan ta vara på den är chansen nu när vi tagit oss hit att vi kan stanna kvar, säger Elisabeth Leidinge, målvaktstränare och eldsjäl i klubben.

Inför den kommande säsongen har laget gjort en del nyrekryteringar, även från utanför landets gränser.

– Vi har många unga talanger i klubbarna runt omkring men de är inte färdiga än för det här steget och den pressen på sig tycker jag inte de ska ha. Så vi fick leta lite utanför Sveriges gränser och hitta två amerikanskor och en kamerunsk spelare som vi tror ska tillföra lite spets och annorlunda tänk till laget, säger Elisabeth Leidinge.

Och 

– Det är nervöst men ska bli riktigt roligt, säger Wilma Wärulf, en av spelarna i laget.

Enligt Maxine Björkholm från Selånger känner de sig väl förberedda inför klivet upp i en högre serie.

– Vi har tränat hårt och vi vet att det kommer att bli hårt i år, säger Maxine Björkholm. 

Den sista träningsmatchen inför seriepremiären mötte SDFF ett annat lag i Elitettan, nämligen Östersund, och vann med 3-1. 

– Det var skönt att gå in med det nu inför seriestart, säger Maxine Björkholm.

Ni vet att ni håller måttet?

– Ja, det vet vi.