Bakbloggen öppnade nya möjligheter för Danielle

2:48 min

Hon var tidig i bloggvärlden och bloggandet fick henne att tänka om när det gäller yrkesbana. Danielle Schill har gått från lärare till att bli sökmotorexpert. 

Boråsaren Danielle Schill har alltid älskat att baka. 2008 startade hon en blogg där hon samlade sina recept och bilder. Idag har hon 18.000 unika besökare på bloggen varje vecka. 

– Det fanns inte så mycket då, det var unikt. Jag tänkte ju inte att det skulle bli så stort som det blev, jag gjorde det för min egen skull. Det var många som frågade efter recept och jag kände att det vara smart att ha bilder och recept samlat, sen har det blivit många andras recept också, säger Danielle Schill. 

Från lärare till sökmotorexpert
I grunden är Danielle Schill utbildad lärare. Men genom bloggandet insåg hon att webb och sociala medier var mer spännande. Efter studier inom webbdesign arbetar Danielle idag med sökmotoroptimering. 

– Jag kände att jag var tvungen att bestämma vad som var mitt varumärke. Jag försökte hitta min röst. Jag började läsa mycket om hur en blogg blir unik. Jag lärde mig mer om webbdesign, fotografering och om sökoptimering. 

– Jag fick sitta på Youtube och söka och titta på film. Det tog mig ett halvår. Jag kunde inget från början men jag insåg att jag var tvungen att göra detta för att få bloggen unik, säger Danielle Schill. 

Gäller att vara topp tre
Det har blivit viktigt för företag att synas och ta plats på nätet. Idag vet Danielle Schill vad som gäller för att en sida ska hamna högt upp när någon söker på webben. 

– Det gäller att vara topp tre bland träffarna - det är de som vinner. Hamnar du på sidan tre är du borta.

– På min blogg har jag valt orden cupcake, tårtbotten, hjortronsalt plus recept, säger Danielle Schill.