Clinton och Sanders i hetsig debatt

2:01 min

På tisdag i USA är det primärval i delstaten New York i natt avslutade de demokratiska presidentkandidaterna Hillary Clinton och Bernie Sanders en mycket upphaussad debatt.

Diskussionen de emellan blev hård med tuffa angrepp. Bernie Sanders gick ut hårt från början och sa att han ifrågasatte om Hillary Clinton har omdöme nog att vara president, bland annat för att hon stödde Irakkriget och röstade för olika handelsavtal. Och Hillary Clinton svarade med att Bernie Sanders saknar en konkret politik i de flesta frågor.

Bernie Sanders har inte kunnat förklara vad man ska göra åt bankerna och han har visat sig okunnig om utrikespolitik, sa Clinton. Flera gånger sa hon om Sanders att det inte räcker att komma med en diagnos, man måste ha med en realistisk politik. Och flera gånger skrek de bara i munnen på varandra.

Publiken i Brooklyn, det var där som debatten ägde rum, var på det hela taget extatisk. Det här var nionde gången de två möttes i debatt. Vid tidigare tillfällen var det ett ganska civiliserat meningsutbyte, till skillnad från hos republikanerna, men den här gången kastade de handskarna och pucklade på varandra frenetiskt - samtidigt som man avverkade nästan alla viktiga politikområden.

Bägge två har anknytning till New York och det gjorde också debatten extra känslosam. Clinton och Sanders var så upptagna med att angripa varandra att de republikanska kandidaterna nästan inte förekom i diskussionen.

I opinionsundersökningarna ligger Hillary Clinton mer än tio procentenheter före Bernie Sanders i New York och de närmaste dagarna kommer att visa om debatten har ändrat något på det.

På tisdag har också republikanerna primärval i delstaten New York och där har affärsmannen Donald Trump ett mycket stort övertag i opinionsundersökningarna.