Tranås

Pådrag kring bönelokal efter falsklarm

1:06 min

Räddningstjänst och polis fanns på förmiddagen på plats i Tranås.

Vid halv 9 kom larm om ett hot mot en byggnad i Tranås, enligt de första uppgifterna var det en överhängande fara för att hotet skulle vara skarpt.

Polisens presstalesperson Lasse Johansson säger till P4 Jönköping att larmet som kom in var andrahandsinformation från en person i ett annat län. Men sedan man pratat med tipsaren flera gånger menar polisen att det handlade om falskt larm och en anmälan mot personen är gjord. Trots att polisen hade flera kontakter med den som larmade vet man dock inte vem mannen var. 

Enligt uppgifterna som personen lämnade skulle det smälla i en byggnad i Tranås.

Enligt de första uppgifterna var hotet riktat mot en lokal som används som bönelokal eller moské.

– Vi har inte hört någonting och polisen har inte frågat oss någonting, säger Ahmed, en medlem i moskén i Tranås till P4 Jönköping. 

– Polisen har inte ställt några frågor, säger han, och berättar att det inte varit någon verksamhet där under förmiddagen och morgonen, men att fredagsbönen kommer att dra igång senare idag. 

Polisen har varit på plats i Tranås, men inte hittat något som tyder på att det finns ett hot. Det finns ingen överhängande fara och några avspärrningar är inte aktuella.