Uppsalabo släpper bok om roséviner

Anders Melldén, sommelier och vinskribent, har precis fått klart sin bok om roséviner. Idag gästar han oss.

Boken heter Rosévin – Historien, vinerna & maten därtill. Här är Anders tips på roséviner våren 2016:

Petite Cuvée Madame, Provence, nr 78359, 79 kr
Frisk och lätt, ljus provencerosé med inslag av citrus, äpplen och röda vinbär. Gott till salta mandlar, syrliga fisk- och skaldjursrätter.

Les Lauzeraies Tavel, Tavel Rhône, nr 2724, 109 kr
Lite längre urlakning ger djupare färg, aningen mer tannin och god rödbärig smak med kryddighet och karaktär som passar grillat kött och fågel.

Alkoholfritt

Richard Juhlin Sparkling Rosé, Sydfrankrike, nr 1983, 89 kr
Läskande gott alkoholfritt bubbel med smultron, röda vinbär och röda äpplen i smaken. Bra aperitif som även passar lättare grillrätter.