Lyssnarinlägg 2016

Tack för alla synpunkter - hör av er via mejl eller Facebook!

DECEMBER

-
Tack för i år! Mycket bra musikval! Ju ovanligare desto bättre ;) Ser fram mot nästa år med P2 Världen :) (Alve Henricson via Facebook)

-
Tack för att du vågar spela 15 min med Kayhan Kalhor från underbara The Rain! (som jag har liggande någonstans i högarna...) Med önskan om ett gott nytt år för och med P2 Världen! (det gamla var ju ett riktigt skitår - P2 Världen hjälpte mig att stå ut...) (Tomas Lohammar)

- Bästa musik!! Jag älskar P2 Världen! (Ina Peña Zagal i Uppsala via Facebook)

 -
Vi upptäcker sååååå mycket härlig musik med P2!!! (Rita Vieitez via Facebook)

 
- Bra jobbmusik! Idag känns det riktigt bra att lyssna på P2 Världen – perfekt jobbmusik :) Tack (Ingrid Henell)

 - Tack för Radio Tarifa, just nu. Har jag en gång hört och sett på Falu Folkmusikfestival. Och har en inspelning. Så det lät bekant, fast den låten är inte med där. (Inga Olson via Facebook)

-
Vill bara skriva och säger hur mycket glädje jag får av P2 Världen. Den går jämt hos oss (via DAB) och jag har upptäckt massa spännande artister genom er. Just nu när jag skriva spelas en gammal favorit David Sylvian. Man vet aldrig vad som dyker upp näst. Keep on truckin' ni är jättebra! (Greg Fitzpatrik)

 - STORT TACK för din evigt flödande livgivande kanal! P2världsliga hälsningar! (Tomas i Uppsala)


NOVEMBER

 - Jag älskar ert program, kan lyssnar på det hela dagen och resa via musiken rund hela världen, helt underbart. (Eduard Gaudy via Facebook)

 - Underbar musik från hela världen! (Myra Svenningsson)

 - Står just och gör ett tråkigt och monotont moment på jobbet. Håller ångan uppe med hjälp av P2 Världen (Robert Ekblom)

 -
Tack åter för en fin kanal jag alltmer ålyssnar (Jimmy Bergquist)

 - Jag uppskattar den stora variationen på musik och den bra ljudkvaliteten. Jag lär mig att tycka om musik jag annars inte hade lyssnat till. Det är sådana här program som ger valuta för radio och TV-avgiften. (Peter Magnusson)

 - P2 Världen levererar som vanligt grym musik!!! (Fredric Glenn Ericsson via Facebook)

 -
Passar perfekt med fado för mig som vilar efter en solig dag vid AtlantkustenMadeira. Ni är fantastiska (Gunilla Woiski via Facebook)


OKTOBER

 - Tack för all fantastisk musik som ni spelar :) (Berra Karlsson via Facebook)

 - Den absoluta favorit som funkar i princip ALLTID är P2 Världen! (om SR:s utbud) ... Ni tar hand om era lyssnare inte bara med fantastisk musik (Julie Sponar via Facebook)

 -
Kanonbra, avslappnande att lyssna på dygnet runt (John Bergström)

 -
Jag lyssnar dagligen på kanalen och har vänner i både Rumänien och andra länder som fått nys på kanalen och älskar den! (Susanne Peyre via Facebook)

 -
Mycket tack för skönt blandade låtar, musik från hela jorden (Youcef Atba)

 - Det är P2 Världen som har den Music som faller mej på läppen...bästa jag hört ...Tack för mångfald (H .Edlund)

 - Härligt! Tack P2 Världen för både musik och vår värld <3 (Marianne Forsman via Facebook)

 -
Heja P2 Världen <3 (Marianne Martinsson via Facebook)

 -
P2 Världen spelar mkt bra musik... Älskar Multi-Kulti fusion!!! Music! The Universal language!!! (Fredric Glenn Ericsson via Facebook)

 - Mycket bra (Juergen Born via Facebook)

 - Dear P2 Världen, yesterday I was enjoying listening to your radio station again... Thank you for the great music mix and knowledge you spread with your radio station! (Lena)

 -
TAAAAK.... ALT for FANTASTISK musik I finder og spiller.... tak SÅ MEGET, endnu engang!!! :-):-):-) (Kim Schultz via Facebook)


SEPTEMBER

 - Ääääääälskar fortfarande denna underbara kanal som får musikglädjen att svämma över alla bräddar! Vilken omväxling, vilken bredd, vilken känsla!! Fortsätt så! TACK! (Kersti P, Limhamn)

 - Ett fantastiskt radioprogram, det är precis vad det heter, man får in hela världen i sin lägenhet och inte en dålig låt. Tackar för ett fantastiskt och medryckande program (Pettson)

 - P2 Världen: Betyg 5+ stjärnor (Àsmundur Hilmarsson)

 - 
Tack för en vacker och underhållande kanal. Önskar er allt gott (Jimmy B Bergquist)

 - Jag älskar P2 Världen och specifikt låtlistan. Variationen av melodier och språk gör något obeskrivligt med mig. Jag skulle önska om ni spelade somalisk musik också. Jag vet att det är svårt att kanske hitta bra låtar på lagliga vägar, men ibland när jag lyssnar på vissa somaliska låtar tänker jag åhhh jag tror många P2-lyssnare skulle vilja höra den här. Specifikt låtar av Aar Maanta som finns på bl.a Spotify. Jag önskar att ni spelar en låt som heter Maanta av just artisten Aar Maanta (abiib21)
Vårt svar

 -
Har en rumänsk väninna i Bukarest som fullkomligt älskar P2 Världen! Hon lyssnar dagligen via webben på programmet! (Susanne Peyre via Facebook)

 -
*Mycket* bra tjänst, med mycket bra musik. Ett förslag som gör den ännu bättre: Gör det möjligt att lägga en spelad låt/album/artist i en "favoritlista" som man vill utforska mer senare. Omöjligt annars att komma ihåg pärlorna som dyker upp (Per)
Vårt svar: Hej! Vad trevligt att du gillar P2 Världen! Och extra tack för ditt förslag om favoritmärkning, som är alldeles utmärkt. Vi ska diskutera detta och se vad vi kan göra – stor tack för ditt inspel!

 -
Lycka til vidare, har lysssnat dagligen i flera år. Hilsen fra Norge (Bernt Andersen via Facebook)

- Yothu Yindi, so you've finally caught up with Australian music (Russ Reid)
Vårt svar:  Yes we did, so sorry about the long delay - and warmly welcome with more Australian music suggestions!

 - Nyss fick nog flera ur min generation något fuktigt i ögonvrån. Kyo Sakamoto och Sukiyaki. Det var nog nästan den första kontakten med annan musik än svenska och tyska schlagers, amerikansk rock och engelsk pop. Ja, Marschen till Drina då. Oerhört populär även i Jugoslavien när vi var där på semester. 1963? (Inga Olson)


AUGUSTI

 - P2 Världen ruuuuulz! (Ivana Scepanovic via Facebook)

 - 
Programmet har fått mig att upptäcka ny härlig musik, t.ex. arabiska sånger. Skulle jag vara på dåligt humör så är P2 Världen ett osvikligt sätt att komma på bra humör igen! (Björn Magnusson)

 - P2 Världen always inspiring... hälsningar från Västtyskland (Jürgen Born)

 - Hej! Tänkte bara berätta att jag blivit helt tokig i låten som ni nog spelade häromdagen. Det var iaf de artisterna. P1 och P2 Världen är mina absoluta favoritkanaler. Tack (Yvonne Eriksson via Facebook)
Vårt svar: Tack, vad kul att du gillar kanalerna så mycket! Och visst spelar vi Cheikh Lo:s beroendeframkallande "Degg Gui"! Hälsningar Per

 - Äntligen på spellistan - Circo Abusivo!!!! €;) (Maths Jakobsson via Facebook)

 - Du frågade oss följare för ett tag sen om (instrument-) önskemål och jag tänkte "såg". Men gjorde inte mer än så av såg fast jag avsåg skriva. :) Men nu hör jag såg i din kanal och gu vad det är vackert! (Anna-Mi Wendel via Facebook)

 - Bra musik. Tack! (Pär Hanson)

 - Tack för all fantastisk musik vi får! (Fia Moore)

 - Hej Jag har lyssnat på SR Världen i många år och känt mig inspirerad av den. Men snälla - skippa s.k. “moderna hybrider”, då kan man lika gärna lyssna på vilken annan dussinkanal som helst. Det är inte världsmusik längre. Det har blivit mer och mer av hybridmusik på senaste året. Världsmusik ska inte vara hybrid, den ska kännas originell, som att resa från land till land (Ylva B)
VÅRT SVAR

 - Bästa programmet (Rolf Lundholm)

 -
Häromåret klagade jag i baren på hotellet i Marrakech att varför spelade de sådan europeisk modern popmusik när de hade sådan häftig inhemsk gammal gnawa. Det var gnawa, sa bartendern, den utvecklas... Marocko har årliga festivaler med den här märkliga musiken, och jag skriver det här bara för att ska P2 Världen nu ner i Elfenbenskusten och rota fram mer musik därifrån - vilket låter spännande - så på vägen kan du väl inom och plocka upp lite mer från Mahgreb också! Kram (Anna-Mi Wendel‎)
Vårt svar: Vi tar dig på orden, Anna-Mi! :)

- Otroligt bra radio!
Genant att den inte går att lyssna på i dator, ljudet försvinner efter ett tag oavsett metod och trots massor av tid nedlagt på att gå igenom era hjälpsidor. Synes vara ett vanligt problem och verkar mest som att ansvariga rycker på axlarna. Märkligt sätt att förvalta skattepengar och förspilla så mycket musikkunskap och musikglädje. Ger upp (Måns Flensburg)
VÅRT SVAR

- Jag bjöd alla mina vänner till sidan, det är viktigt att folk vet om radio kanalen och dess musik. Ha det bäst (Juan Romero via Facebook)

 - P1 och P2 Världen är mina absoluta favoritkanaler. Tack (Yvonne Eriksson via Facebook)

 - Hej Jag har en DAB-radio i min kolonistuga i Stockholm (där jag inte har internet). Radion är en Argon 1 DAB och det funkar att lyssna på SR P1, SR P2 Sisuradio och några ytterligare stationer. Den hittar också stationen P2 Världen, men där hörs andra kanaler. Jag trodde SR valt att sluta sända på denna kanalplats, men så hörde jag i en jingel att P2 Världen fortfarande sänds i DAB-radion. Hur ligger det till med detta? Kan det vara något fel på min radio? Sänds P2 Världen fortfarande i DAB-radion? Har ni bytt kanalplats på något vis? (Rolf J)
VÅRT SVAR

 - Hej, Jag är mycket tveksam till att man ska behöva lyssna till gospelmusik på P2 Världen. Gospel är trots allt en mycket religiös typ av musik som går ut på att ”Prisa Gud”. Den direkta översättningen av Gospel är Evangelium (enligt Google translate). Jag ser ingen anledning till att vi ska lyssna på någons ”evangelium” när vi valt att inte lyssna på religiösa radiokanaler. Ett exempel: Aaron Neville - I Done Made Up My Mind - som handlar om hur han söker efter Jesus …
Nej tack, ingen gospel i P2 Världen tack! (Alve Henricson)
VÅRT SVAR

 - Hej Finns det någon spellista på musiken ni spelar som man kan ta del av (Markus)
VÅRT SVAR


JULI

 - Någon bjöd in mig att gilla P2 Världen. Jag inte bara gillar, utan älskar P2 Världen! Lyssnat varje dag. Älskar att få höra ny, spännande musik <3 (Mandi Mandla)

 - Eftersom jag blivit förfärligt gammal med åren (68 stycken) och P3 förvandlats till någon slags bullibumpa med hiphop med självupptagna programledare som tycks vara helt ointresserad av musik, är jag outsägligt tacksam att ni finns. Ni har en underbar blandning av musik och stilar från världens alla hörn som ger det skamfilade begreppet "världsmusik" ny fräschör. Tusen Tack! (Claes Bengtsson, Malmö

 - A great station. Many greetings from Germany (Martin Weiner)

 - Jag tycker att P2 Världen är den bästa radiokanalen som någonsin har funnits eftersom den spelar musik från hela världen (Berra Karlsson via Facebook)

 - Detta är i min mening det absolut bästa radioprogrammet som finns! Älskar att det inte finns reklam och att man aldrig vet vad som ska hända sen, härlig musik fantastiska musiker och även om jag inte vet vilka de är förgyller dom min dag. Jag skulle aldrig vetat att den här musiken fanns utan den här kanalen! (Katharina Johansson via Facebook)

 - Hej, jeg er en dansk lytter, som er lykkelig for jeres program! Her to bemærkninger:
1: Jeg ville ønske, I ville oplyse, hvilket land musikken er fra - eventuelt i stedet for navnet på kunstneren.
2: Med hensyn til dansk musik: Kender I pladen "Sorten muld" (1997)? Godt eksempel på dansk folkemusik i moderne, enkel udgave - fra Middelalderen, såkaldt folkeviser. Dansk verdensmusik, som ville passe godt ind i programmet (Maria Marcus, København)
VÅRT SVAR

 - ÅÅÅÅhh. E.S.T. i min radio. Tack för det. Gör fortfarande ont i hjärtat när jag tänker på den förfärliga olyckan (Anki Öhman via Facebook)


JUNI

 - Tack för er fin webkanal (Czanzi)

  - A few days ago I discovered your webradio-station. Great! Another day at the office and all day long P2 Världen accompanying my work. Thanks! (Martin, the Netherlands)

 - Äntligen får jag höra musik från Anderna. (Arawi - Chofercito) Bravo! Fantastik musik som spelades här i Sverige å 70-talet. Tack för er super bra kanal. På landet P2 Världen hela dagen så klart (Roberto Svensson)

 - Tack för denna kanal som öppnar världen och håller truten på allt nyhetstjatter som annars ska överösas oss! (Rolf T

 - Love P2 Världen ;-D (Kassragh)

 - EN FÄRGRIKARE MUSIKPALETT FÅR MAN LETA EFTER....OCH VARFÖR SKULLE MAN GÖRA DET... (Göran Holmberg via Facebook)

 - I have been listening to you guys for many years! (CallMeToday via TuneIn Radio)

 - Hej, någonting har hänt med P2 Världen, sedan ungefär ett år tillbaka och jag vet inte vad det beror på. Jag har lyssnat idogt på programmet sedan starten och missionerat för det i öst och västerled. Det utmärkande har hela tiden varit en behaglig världsmusikmix som passade i alla lägen. I ett, nota bene, hela tiden och varje gång, behagligt tempo.
Och det är det som har ändrats. Det är inte längre bara lugn, harmonisk och skön musik som spelas i P2 Världen utan rätt ofta hård, aggressiv och oharmonisk musik. Idag till exempel klockan tre, spelades den här: Tjupurru - Stompin' Ground. En sådan låt hade aldrig spelats i det programmet för ett år sedan, så som sagt vad har hänt?
Ja föreslår en lyssnarundersökning, vilken typ av världsmusik vill vi lyssna på? (Björn Johannesson)
Vårt svar

 - En av de bästa internet radiostationer som jag känner. Sant musikmixande helt min smak. Bra jobbat, kommer verkligen att rekommendera er (Heinz Gunlach via Facebook)

 - Mycket trevlig musikblandning (Mats Carlsson

 - Vem behöver Spotify när P2 Världen finns! Tack! (Stefan Lindberg)

 - Har just upptäckt denna fina kanal. Bra att den finns (Madeleine Richter)

 - Always impressed with the excellent choice you make... keep on broadcasting this wonderful WORLD MUSIC!!! (Juergen Born via Facebook)

 
MAJ

 - P2 Världen
är som en oas i öknen, som mat för en hungrig eller kärlek för en kärlekskrank, helt enkelt underbar. Kram (Rolf Kjellberg)

 - P2 Världen är beroendeframkallande! (Ulla-Lene Österholm via Facebook)

 - Hej P2-Världen webbredaktör! Vill bara i enkelhet rikta ett stort tack till de som gör spellistorna. Gillar 90%! Vill också säga att jag är svårt avundsjuk på ert jobb. Ett jobb jag skulle vilja ha haft! (Jag gör mycket PR för kanalen bland de jag möter i livet) Keep up the good work! (Pär Hanson via Facebook)

 - Tack, tack, tack! Skitbra musik den senaste tiden, inget att anmärka på :-D Fortsätt med "det där udda", det som annars inte brukar sändas på radio. Det är det ni är bäst på! (Alve Henricson)

 - Detta är nog min favoritkanal för närvarande (Håkan Sundberg)
 
 - Hej den Globala, bästa kanalen i Galaxen. Extra bra val av låtar idag. The heat is on. Här i Skåne +20. Tusen tack för ett fantastisk program (Ivan)

- Älskar P2 Världen - så lätt att lyssna på via SR Play!!! ✨ 5 stjärnor. Lyssnar i mobilen - på väg till och från jobbet, i köket, i tvättstugan... (Aminata Mette Grut via Facebook)

- Ett jättetack att P2 Världen finns. Ni är ett andningshål i den annars urvattnade skvalradiovärlden. T.ex. så hörde jag för några dar sen låten Layla med Bachar Mar Khalife. De är ju en anledning att stiga upp på morgonen :-D TACK (Berra Karlsson via Facebook)


APRIL

 - Tack för att ni spelar musik som öppnar mitt hjärta! (Julie Sponar via Facebook)

 - P2 Världen är med på jobbet, i mobilen och även i den virtuella värld jag rör mig ibland via streaminglänk :) (Patrik Strömberg via Facebook)

 - Hur tog det mig så lång tid att hitta den här kanalen. Bästa musikkanalen ❤️ (Tina Norrlin via Facebook)

 - Stinnerbom Stinnerbom Dubé followed by B B King. One of life's finer moments. Thanks P2 Världen (Chris Hofstetter via Facebook)

 - Lyssnar varje morgon så fort närradion som tar över er frekvens har slutat sända kl 8, och gillar kanalen. Saknar mer musik från typ Sri Lanka, Laos, Thailand m.fl. länder i Asien och små afrikanska länder, tycker det är för mycket klezmer-musik eller vad det heter, för mycket hysteriskt dragspel. Jag hatar dragspel... (Lisbeth Sundman via Facebook)
Vårt svar

 - Tack hela P2 Världen-redaktionen och alla fantastiska musiker för den spännande upptäcktsresa och underbara motvikt ni skänker mig (Örjan Kriström)

 - Ger energi! (Heidi Lehtonen Leksell via Facebook)

 - Tittade mest in för att säga att du som musiklade P2 Världen i kväll har min smak till 100%. Vill nu lyssna alla dina skift (Johanna Koljonen på Twitter)
Vårt svar: - Tack Johanna! Jag (Per Gulbrandsen) mixar P2 Världen dygnet runt, men musikbasen är vi fler som har byggt upp

 -
Hej P2 Världen! Jag hittade eran radiostation för två veckor sedan, och det är helt underbart på morgonen när man kommer till kontoret (Berin Bektesevic)

 - Ni är mitt favvo-program! Men varför kan jag inte få lyssna hela dagarna? På FM 89,6 bryter ni ju för annat efter lunch. Eftersom jag lyssnar mycket i bilen är det ju där jag lyssnar (Martin Josefsson)
Vårt svar

 - Yes the best radio station on the planet :-) (Luis Madsen via TuneIn Radio)

 - Äntligen tar jag mig samman. Vad har ni gjort med P2 Världen? Sedan en tid (år - tiden flyger?) är stilen helt förändrad. En stor andel smäktande, helt ointressanta melodier fyller nu programmet. Det var betydligt intressantare förr. Men tacksam att ni tog bort de onödiga kommentarerna som då bröt in ibland (Jon Loman) 
Vårt svar 

 - Love the station! It's getting me through a hot day, inside, studying. Thank you! :-D (Kate Judson via Facebook)

 - Finally! This is just what I was looking for (xjscl8q07k)

 - Detta är det ultimata radioprogrammet! Särskilt en ledig lördag med diverse hemmafix. Allt går så mycket lättare! Tack Redaktionen och Sveriges Radio (Anna-Carin Nyberg via Facebook)

 - Jag lyssnar på er från Brasilien, och mitt intryck är att ni har för mycket traditionell musik eller pop från arabvärlden, som är ganska tröttsam, även repetitiva balkanrytmer... Är det uttryck för någon typ av "political correctness", ni har många flyktingar i Sverige från arabtalande eller muslimska länder?
Även fado är lite för mycket i förhållande till Portugals betydelse, Brasilien är bra representerat och mer varierat, men det är ju ett stort musikland. Mitt förslag är, om ni absolut måste ha så mycket från arabvärlden, är att identifiera musiker därifrån som är lite innovativa "Innovativt" är nyckelordet överhuvud om ni ska bli bättre i urvalet!
I bordercountry av folkmusik kan ni i alla kulturer finna spännande låtar och grepp. Och det mest spännande är nog när olika inflytanden blandas. Thomas Dutroncs "Jazz Manouche" eller Charlotte Gainsbourgs "Whispering Sound" är bra exempel på det från den franska musikscenen, som ju är väldigt blandad bland oberoende.
Även kreativ amerikansk indie kunde vara starkare representerad! Som mer Louisiana soul... Och i det karibiska kunde ni gott ha lite riktig reggae, skojigare än merengue... (Richard Beer via Facebook)
Vårt svar: - Oj vad fina förslag, stort tack Richard! Kanalen utvecklas löpande och vi tar till oss din kritik och förslagen (fadon har vi redan skruvat upp). Tack att du lyssnar! :-D /Per

MARS

 - Kort och gott. Världens bästa radiokanal. Lyssnar alltid på den (Uffe Gustafsson)

 - Tack för att P2 Världen finns! :-D (Nisse Björn via Facebook)

 - Mycket bra musik hela tiden, härlig och inspirerande lyssning som jag sagt flera gånger - och många med mig! (Thomas Tejle via Facebook)

 - Oj, Jämtgubben piggade verkligen upp! Vi behöver såna låtar också. Tack tack! (Agneta Sterner via Facebook)

 - This is my Nr One station of all. Love. Sweden state station so no ads, always new music (Pär Lager via TuneIn Radio)

 - Varför spelar ni amerikansk pop på P2 världsmusik? Hela poängen varför man ens bryr sig att lyssna på den här radiokanalen är just för att världen är större än Europa och USA. Det här har varit en av de bästa radiokanaler i svensk historia, sluta upp med populismen (sean85ster) Vårt svar

 - Heja P2 Världen - ett helt fantastiskt program!!! Man behöver inget annat (Eva Ljungdahl via Facebook)

 - Mycket bra musik. Mer skandinavisk folkmusik uppskattas eftersom det i princip aldrig får plats i andra kanaler (Per-Olof Swing via Facebook)

 - Jeg vil bare lige fortælle jer at I er verdens bedste radio. Jeg hører det i København, men har flere gange postet jeres link til vennerne på Facebook. Keep up the good job (Luis fra Danmark)

 - Fantastic! Wonderful! Awesome! I know of no better channel for "world music" variety. Thank you (Jim, California)

 - Tillbaka på kontoret efter en lång resa. Nu kan jag lyssna på P2 Världen igen! :-) Ville bara berätta att jag uppskattar musiken och puffat för er :) Riktigt svårt att hitta dåliga låtar, bra val! Under de två senaste dagarna har jag bara hittat tre låtar jag inte riktigt gillar. Följande låtar gillar jag inte i P2 Världen - högst personligt tyckande:
E.S.T. - Overdose Rest In Peace, Hedningarna feat. Philemon Arthur & The Dung - Hejsan Svejsan - bedrövlig låt!!! :) Lite trött på First Aid Kit, låter alltid likadant och hörs i alla andra kanaler. Du får inte uppfatta detta som negativ kritik, tvärt om! (Alve Henricson)
Vårt svar

 - Tack för en fantastisk radiokanal med fantastisk musik! (David Dobert)

 - Music radio channel, full of surprises, makes me dance (Annika Korall via Facebook)

 - Superbra musik! (Pia Ericson)


FEBRUARI

 - P2 Världen, jag älskar Er wow dagens musik är magisk, tusen tack :) Jag är ensam här i Italien (är på utbytes), känner mig trött och ensam (tenta-period). Ni fick mig att må mycket bättre :) Tusen tack :) (Haswad)

 - Sitter och jobbar på en "öde" skola nu i sportlovstider, P2 Världen står på lite högre än vanligt och är ett bra sällskap (Ola Österberg)

 - Har lyssnat mycket på P2 Världen men sista tiden känns det som att det spelas väldigt mycket folkmusik, asiatiskt, arabiskt... Kanske har jag fel men lite mer variation skulle vara kul. Till exempel afrikanskt, franskt, brittiskt/amerikanskt... Tack! (Ingrid Henell) Vårt svar

 - Har just blivit tipsad om P2 Världen - suveränt bra - keep up the good work..! (Aheljeberg)

 - Jag lyssnar mycket på er kanal, flera timmar varje dag. Blir allra oftast på gott humör, men idag närmast euforisk pga dagens mix. (Vill helst ha multirytmiskt och rejält grundat i etnisk musik från världen runt, men också gärna fantasier över denna.) Hade jag haft en aning om dagens mix, skulle jag spelat in den. Därför vill jag gärna veta:
 - Går samma block flera gånger innan det byts, t ex 3 gånger på ett dygn, eller så? (Håkan Sundberg) Vårt svar


JANUARI

 - Oj! Vilken låtlista! Nästan allt är lyssningsbart. Skulle vara intressant att få veta vem som producerar listan, och om man kan få en hint när denna person väljer låtar igen (Jaan Cedergren)
Vårt svar: - Tack Jaan! Det är undertecknad DJ Per Gulbrandsen som producerar P2 Världen, dygnet runt

 - Mycket meditativt och avslappnande, använder denna kanal dygnet runt när jag sitter vid datorn och gör allt möjligt.....det är avstressande, mycket skön och vilsam musik för det mesta! (John)

 - En fantastisk ide att sända musik oavbrutet från hela världen. Jag upptäckte denna kanal först en vecka sedan, jag vet inte hur länge ni har haft denna fantastiska musikkanal. Om det är någon i Radiohuset som är uppfinnaren till "Musik från hela världen" så förtjänar denna person löneförhöjning med 10 000 kr/månaden. Jag har redan varit trogen lyssnare på P1 men nu blir även P2, "musik från hela världen" min favorit. När man lyssnar på musik från hela världen kan man drömma i fantasin att man är själv på resande fot på olika platser i världen. Jag har dessutom redan funnit några nya artister som jag gillar väldigt. Utan P2 hade jag aldrig själv hittat dessa. I överlag tycker jag att radion håller högre kvalitet på sina program är TV och det blir inte så mycket TV-tittande numera (Markus)

 - Föredömlig kvalitetsradio (Björn Poesibjörnen)

 - Santana! Det var som ... tror inte jag hört dem i radio på åratal. Jag tycker Santana var bäst i början av 70-talet (Uno Holmer, Gbg)

 - För övrigt är P2 Världen det bästa program som finns. Hej då! :-D (Gudrun Ammitzböll)

 - God radio, bare lidt mere Fado, tak (Poul)
Vårt svar: - Tack Poul, du har helt rätt - vi skruvar upp andelen fado och lägger in nya fadolåtar i vinter!

 - Alltid bra musik. Inte alltid min smak men alltid bra musik, alltid intressant. Ni får betyget 100% bra radio (Ulf Evren)

 - Vad vore världen utan denna kanal?!! Fantastisk i alla avseenden och man tränar öronen för nya musikvärldar som man inte trodde fanns! WOAH! Tack! (Kersti P)


TACK!
 - 
Ett stort varmt tack till alla lyssnare för er fina respons! 
hälsar

Per Gulbrandsen 
DJ och exekutiv producent P2 Världen
+46 8 784 1572
p2varlden@sverigesradio.se
https://www.facebook.com/p2varlden